Most komolyan az egészséges mikor gyerekeket így össze nyal a kutya?
Normálisabb, mint mikor a játszótéren összeszedi a csövesek után a sz@rt, vagy ha városi ember a kocsik között "levegőzteti" a gyereket.
Egy megfelelően oltott, féreghajtott kutyától nem lesz semmi baja. De ha burokban akarod nevelni a gyereked, tedd azt.
Viszont ha nem találkozik semmivel, soha nem is fog kialakulni az immunrendszer. A gyerekeket azért nem kell még a széltől is óvni.
Amúgy meg újszülött általában nem találkozik a kutyanyállal. Nekik a legfejletlenebb az immunrendszerük. Onnantól kezdve, csakis erősödik.
Nem azt mondom, hogy csókolózzon a kutya a gyerekkel. De miért baj egy kis kutyanyál? Az emberi nyál sokkal több bacit tartalmaz, mint a kutyáé. Szóval nehogy rácsöppenjen a nyálad a gyerekre, mert karanténba kell rakni szegényt.
Szerintem ez sokkal egészségesebb, mint csíramentes környezetben tartani a gyereket, fertőtleníteni a bútorokat, játékokat, ruhákat.
Ahogyan előttem írták: az így tartott kutyák rendszeresen vannak féreghajtva, oltva, fürdetve.
Már többször leírtam itt, hogy statisztikák szerint az emberek több, mint 60%-a nem mos kezet WC használat után, amitől akár hepatitist, kolerát, hastífuszt, férgességet vagy más nyalánkságokat lehet összeszedni, tehát szerintem egy buszozásnál, játszóterezésnél vagy egyáltalán más emberekkel való érintkezésnél potenciálisan nagyobb veszélynek van kitéve egy gyerek, mint egy normálisan tartott kutyánál.
" az így tartott kutyák rendszeresen vannak féreghajtva, oltva, fürdetve."
Ezt te mind latod a videon? Szuper latasod van, gratulalok.
Kerdezo: szerintem sem normalis es soha nem is hagynam. Fuggetlenul attol hogy szeretem a kutyakat, de en magam sem hagyom hogy arcon nyaljanak.
Nem, nem egészséges.
Nem magával a nyálával van a baj, hanem ahogy előttem írták, a szájába vesz mindent. Még ha a nyelve, szájpadlása fertőtlenítve is lesz a nyála által, a szája környéke nem. Rengeteg dolgot rá tud kenni, át tud vinni a pici gyerekre, amit az ő szervezete még nem feltétlenül tud kezelni.
Én sem hagyom, hogy anyuék kutyája arcon nyaljon, pedig szeretem nagyon. Nem finnyásságból, a macskáim rendre összetaknyozzák a képem amikor hozzám dörgölőznek, de elég ránézni, mit meg nem csócsál az az állat ott kint az udvaron...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!