Miért nem ül a kutyám ha mondom neki?
"Már próbáltam lenyomni de akkor elkezd ugatni és forgolódni."
Ne hagyd forgolódni meg ugatni, hanem nyomd le. Amit elkezdtél, csináld is végig.
"Próbáltam a feje felé rakni a jutalmat de akkor vagy ugrál vagy ugat, forgolódik."
Ha ugrál, akkor magasan van a falat, ha elugrál meg forgolódik, akkor túl gyorsan viszed a kezedet hátra. Lassan, közvetlenül a feje fölött told hátra, hogy tudja követni. Tapasztald ki, melyik mozdulatra hogyan reagál a kutya.
"Próbáltam ezeket úgy, hogy póráz van rajta."
És csináltál valamit a pórázzal, vagy csak ott volt rajta?
"Próbáltam segítséggel"
Mit értesz segítség alatt?
"Ez már megtörtént kb 6x de még minding nem hallgat rám."
Valahol hallottam, hogy asszem kb. ezer ismétlés, mire a kutya magabiztosan megtanul valamit. Szóval hattól azért még ne várj csodát.
Amikor látod, hogy már elindult a feneke lefelé, akkor mondd, hogy ül, előtte ne ismételgesd, semmi értelme, azzal csak azt tanítod neki, hogy ez a szó semmit nem jelent. Amikor pedig megcsinálja, ne csak odaadd a jutalmat, hanem dicsérd is meg, hevesen, lelkesen, nagyon örülj neki.
De ha ennyire tanítgatni szeretnéd, miért nem viszed kutyasuliba? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!