Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért gyűlöl a kutya?

Miért gyűlöl a kutya?

Figyelt kérdés
Négy éve élünk ikerházban, az egyik részben a főbérlő lakik, a másikban mi. A főbérlőnek öt kutyája van, néggyel nagyon jól kijövök, imádom őket, viszont egy nagyon utál engem. Egy chihuahuaról van szó. Akárhányszor átmegyek a főbérlőhöz, vagy kint van az udvaron próbálom szólongatni, ha a közelembe jön megsimogatom, vakarom a hasát (elméletben azt szereti), azt eltűri, de amint abbahagyom arrébb szalad és ugatni kezd. Nagyon ugat, pedig négy éve vagyok a közelében, sosem bántottam. Mindenkivel efogadó, apámhoz egyből odamegy, őt már akkor is szerette, mikor idejöttünk, de engem nem bír. A fbérlő most elutazott, és nekünk kell vigyázni a kutyára, ami nagyon problémás, mert amint kettesben maradunk éles hangon visítani kezd, mintha rettegne. Pedig mondom, sosem bántottam, próbálom midnig rábírni, hogy legalább hagyja, hogy megsimogassam. Ilyenkor mit lehet csinálni? Miért van ez?

2015. aug. 6. 09:50
 1/7 E1D1E ***** válasza:
0%

Fogj egy írtó finom húst, mondjuk sonkét (tudom, hogy drága de az finom is) ne spórolj vele, vidd át, add neki és csak neki, és közben simogasd. Ezt utána játszd el vele többször is más, olcsóbb kajákkal/maradékokkal/csontokkal. Elvileg imádni fog téged és folyton arra fog várni, hogy adj neki kaját!

(a zsíroskenyérért is oda szoktak lenni)

2015. aug. 6. 09:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Az első butaságot ír, a kutya nem attól fog szeretni,ha kaját adunk neki, összekeveri a macskával :)

Több oka is lehet annak, hogy nem csíp téged.A legkézenfekvőbb az, amiért te sem szereted a Jóskát. Antipatikus. A kutyáknál is van ilyen, nem szimpatizál veled és slussz, nem feltétlenül kell mélyebb dolgot belelátni. Másfelől ez a kutyafajta eleve nem túl barátságos idegenekkel és attól,hogy 4 éve ott élsz, még az ő szemében idegen vagy. Az is lehet,hogy ő a falkavezér. Szerintem egyszerűen fogadd el, hogy nem vagytok haverok.

2015. aug. 6. 16:09
 3/7 E1D1E ***** válasza:
0%
Nálam bevállt, kettő kaukázusi medveölővel és ha azokkal bevállt szerintem máshol is működhet. (mondjuk még mindíg meg akarnak enni, de ha van nálam kaja és adok neki, simán elvannak velem és nem bántanak)
2015. aug. 6. 16:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Pont leírtad,hogy miért nem jó módszer:

"mondjuk még mindíg meg akarnak enni, de ha van nálam kaja és adok neki, simán elvannak velem és nem bántanak"

szóval téged csöppet sem kedveltek meg, sőt, meg akarnak enni :) és ha kaja van nálad, akkor is csak el vannak a társaságodban, ez nagyon labilis, tehát a módszered nem jó.

2015. aug. 6. 16:28
 5/7 E1D1E ***** válasza:

Ezen kívül más nem vállt be, csak így lehet bemenni a szomszédhoz ha meg kell etetni az állatait mert nincs otthon.

gondoltam, hogy annak a kutyadokinak vannak jó ötletei, de még nem mertem egyiket sem nyakonbökni, azonnal leharapnák a kezemet könyékből.

ezek arra vannak nevelve, hogy bárki aki bemegy a kapun az ellenség és, hogy abból ne maradjon semmi pár ruhadarabon kívül.

le van vágva a fülük meg a farkuk és szerintem simán 70kg felett vannak.

2015. aug. 6. 17:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Értelek, ez a módszer arra jó akkor, hogy ne támadjansk meg, de a megkedveltetéstől messze van. Ha így vannak nevelve, akkor ez érthető is.
2015. aug. 6. 17:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a csivava fél, vagy legalábbis tart tőled. Mindig a hasát vakarod, azt írtad - a hanyattfektetés a kutyáknál nagyon erős jelentéstartalommal bír. Valószínűleg kényelmetlenül érzi magát közben, dacára a hasvakarásnak.

Szerintem a következőt tedd: mikor bemész, pár percig ne végy róla tudomást, rá se nézz, tedd a dolgod vagy foglalkozz a többi kutyával. Mikor a kicsi már kezd megnyugodni, akkor guggolj le, de ne pont arccal felé, inkább kicsit elfordulva, nyújtsd ki a kezed és szólítsd a nevén. Ne bámulj egyenesen rá. Ha odamegy, csendesen dicsérd meg, vakargasd meg alul az álla alatt, vagy a hátát, de ha hanyatt dobja magát, akkor kelj fel és hagyd ott. Ebből rá fog jönni,hogy 1) nem eszed meg, 2) nem is kényszeríted kényelmetlen helyzetbe, sőt nem is várod el tőle.

Ilyen pici kutyáknál nagyon sokat számít, ha nem tornyosulsz fölé teljes magasságodban, hanem leguggolsz hozzá.

2015. aug. 7. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!