Hogyan vadítsam a kutyám, keretek között?
Van egy 4 éves Pitbull kutyám,szeretném kicsit vadítani.
Nem az a cél,hogy fűt-fát támadjon,mindenkit harapjon,de legalább ugassa meg azt aki be akar jönni,esetleg morogjon is,szerintem ennyi aggresszió belefér.
Kaptam kérdést:
Miért vagyok én konkrétan hülye? Mert el várom a kutyától,hogy jelezzen? Ha csak "menőzésre" és "villogásra" kéne,akkor alapból vérebbé nevelem,nem szelíddé. Az pedid,hogy be akarom neki tanítani,hogy jelezzen mióta baj?
Válaszom:
Nálam nem az értelmezéssel van a baj. Nálad van az értelmes kérdés feltételénél. Attól még , hogy magyarázod a bizonyítványod, nem leszel normálisabb.Az utánam következők is leírták.
Konkrétan miért is kell egy pitnek agresszívnak lennie? Minden kutya olyan amilyennek KÖLYÖK kora óta nevelik, sajnos 4 évesen ezzel elkéstél. Vagy vért fogsz izzadni te is meg a kutya is. Nekünk , vagyis bátyámnak, volt staffordshire terrierje, a nagyanyám aki még a palotapincsitől is fél, úgy ült a gangon , hogy a kutya a fejét az ölében nyugtatta. Nekünk komondorunk meg vizslánk volt. Fát hoztak idegenek, az asszony egyedül volt a két kutyával. A kutyák mindig úgy mozogtak, forogtak , hogy az idegenek meg az feleségem közt legyenek, meg a kiskapu előtt. Esélyük nem lett volna bemenni. Egyszer meg a hülye sógorom cukkolta a komondort, a feleségem meg szólt, hogy morog a kutya és ő nem tudja megállítani a 40 kg kutyát. Ennek ellenére az a pár barátunk betudott jönni nappal,HA otthon voltunk. Vadítani ne akard, csak tönkre teszed. Ezért írtam , hogy hülye vagy.
Szóval,hogy tiszta legyen :)
1,5 évesen kaptam meg ezt a kutyát,mert egy vadállat volt,sikerült belőle még kinevelnem,de most már még csak jelezni sem hajlandó.A célom csak annyi,hogy ugassa meg azt aki be akar jönni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!