Munkakutyák közül melyik a legnyugisabb?
Tudom, hogy minden munkakutyával rendszeresen foglalkozni kell és kellően lefárasztani őket.
De mégis melyik közülük a legnyugodtabb, legkezelhetőbb ?
Azt tudom, hogy a dobermann biztosan nem, mert elég aktív kutya még a munkakutyák közül is, illetve, hogy egy ordas német juhász is elég kemény kezet igényel....
Én egy szóval nem állítottam ezt, hogy a roti esetében ennyi lenne az egész...
Csupán megemlítettem, hogy az előző kutyámat is tanítgattam szépen, folyamatosan és elég sok időt töltöttem vele a szabadban.
Pedig se nagytestű, se munkakutya nem volt....
Amúgy igen. Kutyasuliba mindenképp járnék vele. De nem munkára kéne, szóval dolgozni nem dolgoznék vele.
Legalábbis a szó szoros, klasszikus értelmében....
Ilyen írásokból szűrtem le, hogy kevésbé energikusabb a dobermannál... :
Mozgásigénye: A fajta mozgásigénye átlagos, és könnyen alkalmazkodik a körülményekhez. Nem szabad elfelejteni, hogy munkakutyáról van szó, amely szeret
a szabadban lenni; ezért nem is szabad arra ítélni, hogy egész nap csak lustálkodjon. A mozgásszegény életmódot élő rottweiler rendszerint elhízik. Gyakran kell hosszú sétákra vinni, szeret úszni, a gazdája mellett futni és vele játszani is. Imádja a labdázást és az apportírozást.
tegnap 15:41
Aki az ilyen átlagoló leírások alapján válasz fajtát, megérdemli :))
van ismerős, akinek simán családi kutya státuszban él a rotija. Persze, sokat sétáltatják, némi sulizás, és remekül van a kutya.
Alaposan körül kell járni a tenyésztőket, hogy egy neked megfelelő vérvonalú kutyát találj. Az alomból is a jó tenyésztő már meg tudja mondani, melyik egyed passzolna vélhetően hozzád.
Ha a roti tetszik, vegyél azt.
Ki mondta, hogy ezek alapján választok ?
Csak bemásoltam válaszként egyet a sok közül...
Utolső válaszolónak köszi !
Nekem is van pár ismerősöm, akik szimplán családi kutyaként tartják, ebből ketten kapásból csajok és remekül megvannak..
Kicsit túl van lihegve ez a munkakutya dolog szerintem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell velük foglalkozni, de azért nem rokkannak bele ha családi kedvencként tartják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!