Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanitás vagy se?

Ivartalanitás vagy se?

Figyelt kérdés
4 éves kislány kutyám van,. egyik doki azt mondja ki kell pakolni mert sose fog szülni és ráadásul kapott fogamzásgátlokat, a másik szerint nem kell, de nem tuom hogy akkor most melyik a veszélyesebb? azt hallottam söt az egyik doki mondta hogy az ilyen kutyák elrákosodnak, akik nem lettek ivartalanitva és a szurik miatt is.. ti mit tennétek? nem szivesen teszem ki nagy mütétnek, most amugy is beteg, vag ne foglalkozzak vele?
2010. márc. 7. 18:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ivartalanitasd a kutyának és neked se lennének olyan rossz napjaitok a tüzelések során. És igen a szurik miatt elrákosodhat(nagyobb az esélye rákra igy,mintha nem lett volna neki adva szuri) És utolsó sorban a kutyának is jobb ha nem kell szenvednie a tüzelési időszakban. A mütéttel várjál addig mig megnem gyógyul.
2010. márc. 7. 18:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsodat. igen azt hiszem meg kell müteni.. nem szenved a tüzeléskor mert 2 lány kutya lakik együtt, ki menni nem tud és már egy éve nem tüzelt. ezért is kell megmüteni.
2010. márc. 7. 19:01
 3/8 anonim ***** válasza:

ÚÚÚ én hónapokig , pontosabban 4 hóanpig olvastam folyamatosan utána. Mé a műtét napján is, hátha olvasok valami olyat, ami arra késztet h ne ivartalaníttassam a kutyumat.

De nem leltem ilyen hírre, így 4 hónaposan túl is esett rajta, azóta is remekül van, épp macizik:)

ha segít:

[link]

2010. márc. 7. 19:39
 4/8 anonim ***** válasza:

még vmi. ivartalanított kutya nem rákosodik el, épp ellenkezőleg! rákmegelőzés szempontjából nagyon fontos!

Milyen betegsége van a kutyudnak?

A dokik max. azért nem akarják, mert nem jársz majd hozzá pl. hormon szurikért, vagy nem is tudom milyen gyógyszerekeért, sőt kutyusai sem lesznek, pedig azok milyen jó pénzt jelentenének a doki számára..sok oltás, stb. fö

2010. márc. 7. 19:42
 5/8 A kérdező kommentje:
az egyik doki adta neki a hormonmt , mikor a fiu kutyánk meghalt, már nem kellett neki, másik dokihoz vittük, ezek normálisabbak, most ök mondták a műtétet.
2010. márc. 7. 19:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is a műtétet javaslom, pont jó rákmegelőzésként. A hormoninjekciók sokkal veszélyesebbek.
2010. márc. 7. 21:04
 7/8 Akiteki ***** válasza:

A hormoninjekció megnöveli a rák kialakulásának esélyét.

Minél előbbi ivartalanítás, hátha még nem okozott benne maradandó károsodásokat.

2010. márc. 8. 10:26
 8/8 anonim ***** válasza:
mindenképpen ivartalanítsd. semmi nincs, ami ellene szól, és ha a kutyád nem törzskönyves és nincs betegségekre szűrve, akkor úgysem érdemes lehozni neki egy almot sem. cak vigyázz, a műtét után hogyan eteted, mert az ivartalanított szukák az elején könnyen elhíznak...
2010. márc. 8. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!