Mi lehet a baj? Szegénykét úgy sajnálom. Volt már ilyen tapasztalat valakinek?
ez allergia is lehet!!
olvastam , meg doki is mondta, h sokan ilyenkor kinyomják a bűzmirigyet, ami csak rontja a helyzetet. Szánkázhat a kuty ilyenkor is, mert begyullad a bűzmirigye! De ilyenkor nem kell kinyomni!
A fejrázás is lehet jele. nem vakarja a fülét sűrűbben?
akkor lehet allergia.
ne nyomd ki a bűzmirigyét, vagyis ne szenvedtesd vele, ha nem is az tehet róla:S
próbálj meg tápot váltani, hátha nem egy pollen a hibás.
ugyanaz vagyok.
vegyél egy hipoallergén tápot, lehetőleg olyat amiben nem olyan hús van pl, amit most is eszik. 1-2 hónapig egye azt, ha elmúlik, akkor a táp volt a bűnös.
de közben ne adj neki se jutifalit se semmit.
Az egészséges kutyák is rendszeresen vakaródznak. A következő esetekben kell arra gondolnia, hogy a vakaródzás hátterében valamilyen betegség vagy fertőzés áll:
* A kutya egy pontot vakar, rágcsál vagy nyalogat kitartóan a testén
* Szőrhullás, a bőr kipirulása, pörkök megjelenése az érintett bőrön
* Világos szőrű állatokon a szőr elszíneződése a lábvégeken, egyéb testrészeken (ugyanis a kutyák azt a viszkető testrészt, amit vakarni nem tudnak, kitartóan nyalogatják, és ez vezet a szőr elszíneződéséhez)
* A kutya pihenés közben is gyakran felriad, és hevesen elkezd vakaródzni, vagy rágcsálni önmagát.
* Erős korpázás is jelentkezik a vakaródzás mellett.
Mitől vakaródzik a kutyám?
A vakaródzás számos betegség tünete lehet. Rendszerint nem mondható ki az első vizsgálat után, hogy pontosan mi áll a vakaródzás hátterében. Mindazonáltal a leggyakrabban az alábbi betegségek kísérő tünete a bőr viszketése:
* Bűzmirigy gyulladás
* Bolhanyál allergia
* Egyéb allergiás megbetegedések (táplálékallergia, pollenallergia stb.)
* Egyéb külső élősködők (rühatkák, ragadozóatka fertőzés)
Tehát, a bűzmirigy miatt is vakarózhat a kutyus, hiszen ha nem tud rendesen ürülni, felhalmozódik a váladék és ott lappang abban a melegágy környezetben, ahol a baktériumok szaporodhatnak.
-nekem is ezzel volt problémám, nem csak néha-néha szánkázott, hanem inkább sűrűn vakarta/vakarja a fülét, stb...
küldök linket, olvass utána(én is innen tudom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!