Egy ugrálós németjuhászt hogyan vigyek sétálni?
A legfontosabb hogy a kutyát néha sétáltatni kell.
Eleinte ha ugrálós nehéz lesz, de majd hozzá fog szokni és nem fog annyit ugrálni. Az nem jó ha folyton az udvaron van, muszáj vele kezdeni valamit. Németjuhásztól meg nem kell félni, nem fog a betonon vonszolni maga után.
Hát, engem már húzott végig a betonon német juhász :)
Igazából pici korában kellett volna szoktatni a pórázhoz, az a baj, hogy már sokkal erősebb, mint te, és így nehéz lesz rákényszeríteni az akaratodat, de próba szerencse! Vigyél magaddal jutalomfalatot, és ha ügyes, adj neki! Próbáld szorosan magad mellett tartani (bal oldalt), hogy ne húzzon és ne is maradjon le. Meg fogja szokni, csak hát egy kiskutyát sokkal könnyebb irányítani. Én most tanítom sétálni a 3 hónapos bullmasztiffomat - amíg még engedi!! Később már nem bírnék vele :) Sok sikert, remélem sikerülni fog!
Szorosan a bal lábad mellett próbáld vezetni. Fogd lenn a pórázt, már majdnem a nyakánál. Ha húz rántsd meg és mond neki azt hogy 'Lábhoz'. Ha minden nap elviszed sétállni ezzel a mócerrel, hamar rájön, hogy jobban jár ha melletted megy. És ajánlom a fojtóláncot. Megfojtani nem tudja a kutyát, csak szorítja a nyakát, és ez segít. (a kutyasuliban is így csinálltuk).
Az, hogy az udvarban sétálltadod, nem nagyon hasznos, mert teljesen másképp viselkedik, ha a saját területén van, vagy kinn az utcán idegen kutyák között.
Remélem segíthetem! :D
A pórázhoz való szoktatást érdemes a kertben elkezdeni. Ha kertben szépen megy, akkor menjetek csak ki az utcára.
Egy 6 éves kutya, ha nincs hozzá szokva, nehezebben fogadja el a pórázt, mint egy kölyök, első nekifutásra valószínűleg rángatni fog.
Kezdettől fogva szoktasd hozzá, hogy húzni nem szabad. Ha húz, ránts egyet a pórázon. Nem erővel, hanem inkább határozottan, röviden, és mondhatod mellé, hogy lassíts, vagy szépen. Rá fog jönni, hogy akkor van rántás, ha húz.
Azt is csinálhatod, hogy megállsz, és csak akkor indulsz el vele újból, ha már megnyugodott, és a figyelme rád irányult.
Sok szerencsét, írd majd meg, hogy alakult az első séta!
Megoldás: halti :D
Kutyás szaküzletben meg tudod venni. Nem kerül sztem sokba, és megéri az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!