Vettem egy 3 hónapos németjuhászt kanyi és vettem egy 2 hónapos kaukázust ő is kanyi. Nem bírom öket össze szokatni, mitt tegyek hogy ne őjék meg egymást?
Ha 2 meg 3 hónaposan megölik egymást, akkor valószínűbb, hogy legalább az egyik közülök egy kutyának álcázott rozsomák.
Tanulj kutyakiképzést, nevelést, olvass, járj kutyaiskolába, kérdezz szakembereket.
A kanyi az kant jelent, ha jól értem. Most még csak játszanak. Fél év múlva kezdj el aggódni.
Nagyon nehéz dolgod lesz velük, kemény kézzel kell őket nevelni, hogy ne legyen baj.
miért kell egyszerre két kutyát venni? főleg kanokat. és főleg úgy, hogy nem értesz hozzá...
szeparálni kéne őket, mert ha már most komoly konfliktusok vannak, akkor ivartalanítás ide vagy oda, az egyik ki fogja nyírni a másikat... (a német juhászról nem tudok nyilatkozni, de a kauk sajnos hajlamosak lehetnek erre). mondanám, hogy sok szocializáció, meg kutyasuli, de félek ilyen kutyás felkészültséggel ez esélytelen... szóval betonbunker, hogy a helyükön tartsd őket, vagy még most, idejében elpasszolni az egyiket.
Ha már most nem bírsz velük, akkor az lenne a legszerencsésebb, ha az egyik kutyának másik gazdát keresnél vagy ha ragaszkodsz hozzájuk, akkor kutyaiskola vagy szakember segítségével kezdj el foglalkozni velük. Az ivartalanítás mindkét kutya esetében erősen ajánlott.
Egyébként ilyen fajták esetében nem olyan elképzelhetetlen, hogy összeugranak és akár súlyosabb sérüléseket is okoznak egymásnak. Én sem hittem, amíg nem láttam a saját szememmel, hogy a 8 hetes malinois-kat szét kellett szedni, mert véresre harapták egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!