Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jól fejlődik a német dogom?

Jól fejlődik a német dogom?

Figyelt kérdés
9 hónapos szuka, 70 cm a marmagassága és 39 kg. Minőségi táppal etetem, de mindig úgy érzem hogy sovány! Még kb mennyit fog nőni, hízni? Azt tudom hogy 2 éves koráig fejlődik! Német dog gazdik válaszát várom!!
2010. márc. 7. 12:09
1 2
 11/12 szabó sándor 369 válasza:
szia az enyém 13 hetes és 19 kiló a másik 10 hetes és 15 kiló én már mindent kiprobáltam amit lehetett a rendes növekedés érdekében.
2010. dec. 8. 01:42
 12/12 Petőfi Renáta válasza:
Attól is függ, milyen típusú. A régi, 1980-as évek végi magyarországi állománynál azt mondtuk, hogy ahány hetes, annyi kilós, és sokszor 2,5-3 éves korára volt "kész" a kutya. A 75-80 centis akkori szukáim kifejletten 45-55 kg-osak voltak és 12,5-14 évig éltek. A jelenlegi állomány egyedei sokkal gyorsabban nőnek, és a profi tenyésztők a speciális táplálással éppenhogy a növekedés ütemét VISSZAFOGNI igyekeznek. Semmiféleképpen nem ajánlom a gyors tömegnövelést: anatómiai deformitásokhoz vezet, illetve nagyon megterheli a keringési rendszert. A filigránabb, könnyebb típusú dogok (általában) tovább is élnek. Bőven elég, ha 1,5 éves kora után kezd kitelni az izomzata. Ne aggódj: ha nincs semmiféle egészségügyi problémája (örökletes problémák, paraziták) nem marad kicsi. SPECIÁLISAN A FAJTÁNAK VALÓ fehérje/zsír/ásványianyag/vitamin arányú táppal etesd. (giant vagy large breed megjelöléssel kaphatóak)
2011. jan. 4. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!