Jól fejlődik a német dogom?
Nem vagyok Német Dog gazdi, de azt tudom ,hogy egy német dog kifejlett korában:
Marmagassága: 80-90 cm
Testsújja:kb.:85 kg
Szia! Én Német dog gazdi vagyok :)
Az én kutyusom 5 hónapos és 30 kiló. Az állatorvos azt mondta hogy nagyon szépen fejlődik, jó a súlya és a marmagassága is.
Kérdezd meg egy állatorvostól ő biztos megmondja ha valami nincs rendben:)
Én egy kicsit kevésnek érzem, de vannak vékonyabb testalkatú, kisebb dogok is.
Linkelj egy képet róla, arról megmondom, hogy sovány-e.
A nagytestűre növő kamasz kutyáknál előny, ha vékonyak, hiszen a lábai fejlődésben vannak, minél kisebb súlyt kell cipelnie, annál jobb. Nem lenne egészséges, ha dagi lenne.
Ha nincs kinn a gerince és a csípőcsontja, és a bordái felett is van egy finom, vékony izom+zsírréteg (de a réteg alatt azért érezhetőek a bordák), akkor jó a súlya.
A szukák kisebbek szoktak lenni, nem tudom, a tied szuka-e.
Nyugi,9 hónaposan ez pont elég neki. 3 felnőtt szukám van(2,3,6 évesek)A 2 éves 82cm 55kiló,a 3 éves 74-76cm(nem olyan egyszerű ám megmérni) 60kiló, a 6 éves 72cm 51kiló.
Úgyogy a Tiéd sincsen lemaradva. 9 hónaposan még bőven nőnek,nyúlnak,kicsit vékonynak tűnnek.A növekedés 18-24hónapos korban megáll,aztán a kutya elkezd kitelni 2,5-3 éves korára telik ki egy szuka teljesen(legalább is én ezt tapasztalom). on vagyok hogy legyen a kutya inkább 5 kilóval könnyebb,mint 2vel nehezebb az ideálistól. Az izületeikre nagyon kell vigyázni,nem szabad elhizlalni őket fiatalon.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!