Az ordas és a rajzos német juhász csak küllemre különbözik egymástól vagy jellembeli, tulajdonságbeli különbségek is vannak?
Köszi a válaszokat.
Nekem személy szerint jobban tetszenek az ordasok. Főleg, ha teljesen fekete a bundájuk. De hát ez meg ízlés kérdése, ami ugye erősen relatív :)
Akkor az megint egy színvariácíó ?
Azt hittem, hogy azok is ordasok...
Összesen 4 alapvető szín van náluk: a rajzos, az ordas, a fekete és a bikolor. Ebből a rajzos a leggyakoribb küllemkutya, de azért szerencsére még vannak rajzos munkakutyák is.
De ha megnézel egy átlag rajzos és egy átlag egyéb színű nj-t, nem csak színben, de testfelépítésben is hatalmas különbségeket látsz. Legalább ekkora a különbség sajnos az idegrendszerük, ösztöneik között is.
Német juhászkutyában van fekete, ordas és rajzos :D
A feketét és ordast munkakutyaként használják, a rajzost meg inkább kiállításra, de rajzosból munkakutyát is lehet találni.
Talán ennél a fajtánál látszik a legjobban, mennyire különvált a két vonal. De igazából csak küllemre. A jellemük egyforma.
Köszönöm színváltozatokra vonatkozó választ !
Platypus : Nem szeretnék német juhászt. Sem feketét, sem másmilyet. Csupán érdekelt a dolog. Munkakutyák közül mindig is a dobermann volt a kedvenc, toronymagasan vezetve az összes többi előtt.
Viszojt pont azért nem szeretnék mostgy olyan kutyát sem, mert tudom, hogy a mostani életvitelem nem férne össze egy dobermannal....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!