Tudnátok mondani a német juhászról fajtaismertetőt és véleményt?
Csak egy , a sok fajtaismertető közül:
Vélemény? Van, akinek nem kell más fajta, van, aki meg az életben nem akar nj-t.
Nálunk ő az alfa és az omega:) Este is nyugodtan mehetek bárhova, nem igazán kell félnem. Múltkor késő este egy nagy csoport nem idén barnult jött felénk, de miután meglátták a kutyát, szó nélkül átmentek a túlsó oldalra.) Pedig nála barátságosabb kutyát nehéz lenne elképzelni, az öt éves unokám azt csinál(hatna),amit akar, végtelenül türelmes vele.
Okos, engedelmes, de ajánlom a kutyasulit, mi öt hónapos kora óta járunk, hetente kétszer.
A szőre vedléskor nagyon hullik, szóval én lakásban nem tartanám, de nálunk pl. az alsó szinten a folyosó-nappali-étkező részhez bejöhet. Viszont ott a "helyére fekszik, neki csak az a lényeg, hogy velünk legyen.
Szobatiszta, bárhova vihetjük a családban, Az előszobában lefekszik, sehova nem megy be, akár 2-3 órát is nyugodtan fekszik, csak akkor áll fel a helyéről, ha ki kell mennie, ezzel jelez.
Viszont rengeteget kell vele foglalkozni, mi naponta másfél-két órát sétálunk vele (pórázon utcán és pórázt nélkül réten, parkokban), mert nagy a mozgásigénye, plusz folyamatosan nevelni, képezni kell.
Nagyon szép, az enyémnek gyönyörű szülei vannak, az anyát Námetországba vitték, ott fedeztették az apával, aki fajtagyőztes, és gyönyörű. Nálunk az is szempont volt, hogy ne legyen a "földön" a feneke, és ne legyen "pontyhátú", de ugyanakkor mégis szép (küllemkutya) is legyen.
Ja, vigyázni kell a fokozatos terhelésre, kölyökkorában nem szabad terhelni, mert ízületi problémákra a fajta hajlamos, és arra figyelj még, hogy csak dyspláziára szűrt szülőktől vegyél kutyát, tenyésztőtől, mert a német juhászt nagyon sokan szaporítják(:
Ja, és bár alapvetően engedelmes típus, erős kezű gazdát, és következetes nevelést igényel.
ma 17:15
Az nj az a fajta, amelyiknél vásárláskor nem csak a fajtát kell megnézni, hanem a szülők, a vérvonal jellemzőit is.
Az 5-ik nj él velem. Minden alkalommal tudtam, kitől akarok kutyát , hogy az én igényeimnek megfeleljen. Mindegyiktől pontosan azt a természetet, képességeket kaptam, amire vártam. Persze, jellemben voltak eltérések, de nem számottevően.
ma 20:52
Számomra is van néhány fajta, ami tetszik, kedvelem, de nem tartanám, mert az nj a szerelem.
Nekem sem elsőként volt ez a fajta. Biztosan meg fogod találni azt a kutyát, amelyikkel összapasszoltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!