Mikortól lehet elajándékozni a kiskutyákat?
2015.júl.08.-án születt 5 vizsla kiskutya. Az anyjuk már szoptatás idejére van velük, meg este alváskor de azt se mindig. Ellentétbe azzal hogy máskor csak annyi időre hagyta magukra a kölyköket ha az anya kijött enni s inni. A kölykök már ugatnak játszanak egymással minden.
Mikortól ajándékozhatom oda más gazdiknak, s hogy jobb ha mind az ötöt egyszerre vagy külön-külön ajándékozom el az anyjától?
# 11
b+ hogyha éjelenként átjárt rendeszeren akkor nem lehetett a faterod aki felcsinálta te szerencsétlen...
Kérdező!
Itt válaszolnék a leveledre!
Az a helyzet, h jobb lett volna IVARTALANÍTTATNOD a kutyádat, és ez nem fordult volna elő, vagy legalább utánajárni, mivel jár az ivaros szuka tartása. Javaslom, hogy ha letelik a 8 hét, vidd el a kutyát orvoshoz, és beszéld meg vele az ivartalanítást! Hosszú távon mindenkinek ez a jó megoldás! Rengeteg előnye van, pl megóvod a szukát a nem kívánt almoktól, a szüléstől, a méhgyulladástól.
Láttam, nagybetűkkel kérdeztél rá az orvosra. Igen, ha a szuka vemhes, illik elvinni orvoshoz, két ultrahangra, és mindig hívható legyen baj esetén, mert nem tudhatod, hogy nem akad-e el egy kölyök a szülőcsatornában, és minden kijött-e rendben. Holnap kérlek hívj orvost a kutyádhoz!
Előttem leírták a kötelező féregtelenítések és oltások pontos időpontját, ezeket is orvossal kell egyeztetni. A féregtelenítés csúszik majd ugyan,d e az oltásokkal nem vagy elkésve. Azt elárulom, nem lesz olcsó mulatság. Ezért is jobb ivartalaníttatni a kutyusodat!
# 16
Nagyon szépen köszönöm.
Ritka az ilyen rendes ember az országban aki segít másokon ha nem ért valamihez s segit neki a helyes útban hogy mit hogyan cselekedjen. Nagyon nagyon nagyon szépen köszönöm :)
Szerintem eléggé túlzás szaporítónak nevezni egy ismeretlen embert, csak azért, mert nem ivartalaníttatta a kutyáját, és vemhes lett a kutya. Undorítóan viselkedik a válaszolók többsége.
A kedves kérdezőnek pedig kellett volna még a vemhesség alatt konzultálnia az állatorvossal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!