A gond a következő. Kertes házban lakunk, és a kutyám- mint a kutyák általában- megugatja a házunk előtt elmenő idegeneket. Vagyis van akit szinte észre sem vesz, van akit szimplán megugat, de van olyan, hogy szalad a kerítés mellett, mint egy őrült, felugrik a szomszéd ház falára onnan dobbant egyet és probálja az illető fejét leharapni. A szomszédom akit amúgy is "imádok" érthető módon elkezdett acsarkodni, hogy összeugrálja a kutya a falat és egyébként is sokat ugat. Tehát vagy kössem meg, vagy ajándékozzam el, de a legjobb lenne ha kihívnám az állatorvost és az elaltatná. Nos egyik "remek" megoldásba sem vagyok hajlandó belemenni. A kérdésem az lenne, hogy tudna-e valaki ajánlani egy kézzelfogható módszert arra, hogyan szoktassam le erről az őrült viselkedésről. Köszönöm a válaszokat!
2010. márc. 6. 13:51
1/7 anonim válasza:
Ugatásra semmi joga beleszólni az összeugrált falhoz pedig monjduk tegyél palánkot vagy nehany deszkát egymás mellé, a falnak támasztva de ha ez sem tetszik neki akkor ott van a szolgalmi jog, mely értelmében minden évben egyszer , közös megállapodás alapján átmehet a kertedbe rendbe tenni a háza falát stb.
2010. márc. 6. 14:01
2/7 anonim válasza:
Esetleg lehetne közvetlen a házfal tövéhez valami mutatós bokrot telepíteni, vagy egy kis kerítést emelni ilyen nád izével bevonva. Nekem a bokor tetszene, ha megoldható, viszont amíg ki nem nő rendesen, addig kell valami kis kerítés is, hogy ne darálja le a kutyus a cserjét. De az is jó lehet, amit az első mondott.
2010. márc. 6. 14:12
3/7 A kérdező kommentje:
Már kérdezte mennyi pénzt fogok beleadni abba, hogy megcsináltassa a falat. Természetesen nem utasítottam el. Egy ideig elbarikádoztam a falat. Volt ott minden: jó nagy kaktusz kerti székek, sőt még magasabb dolgok is, mivel ezeket játszi könnyedséggel átugrotta. Viszont, ha elbarikádozok kb 3 métert a kerítéstől a szomszéd fala mentén, akkor ugyanúgy nekifut, csak 4 méterre a kerítéstől dobbant a falnak. Ezért szeretném igazából leszoktatni róla.
2010. márc. 6. 14:13
4/7 anonim válasza:
A kerítéstől kezdődően, a szomszéd falával párhuzamosan rakhatnál fel villanypásztort. Igaz, nem olcsó...
Vagy ha nem villanypásztort, akkor végig köteleket kihúzni, azokon keresztül nem tud átugrani a kutya a falnak (remélhetőleg).
Vagy végig ültetni a fal mentén bokrokkal.
2010. márc. 6. 16:24
5/7 Akiteki válasza:
Még mindig olcsóbb megoldás a villanypásztor, mint a szomszéd ház újravakolása. Mondjuk a szomszédot sem értem, miért nem tökmindegy neki néhány tappancsnyom, amit nem is lát, mert a Ti oldalatokon van, de az már más kérdés.
2010. márc. 8. 11:13
6/7 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy másodállásban boszorkány, úgyhogy mindegy, csak valamibe bele lehessen kötni.
Ez a villanypásztoros dolog nem rossz. Köszönet érte. De ha valaki esetleg olyan tanáccsal is szolgálna,hogy mit tegyek az ebemmel, hogy ne érezze magát kengurunak, azt megköszönném.
2010. márc. 8. 12:14
7/7 anonim válasza:
Hát, amelyik kutyának ügyes, kivételes mozgása van, azt nem nagyon tudod korlátozni. Ha fel tud dobbantani a falra, akkor fel is fog...
Annyit tudsz tenni, hogy egy hétig egész nap lesed a kutyád, és amikor készül a falnak ugrani, akkor kirontasz és leszidod, ha nem ugrik neki, akkor pedig megdicséred. És olyan sokszor, amilyen sokszor csak tudod. De ez időigényes, és tényleg egész nap ott kell csücsülni és figyelni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!