Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Már tudja a nevét, de a...

Már tudja a nevét, de a kertbe nem pisil? Szerintetek?

Figyelt kérdés
1 hete hoztunk el tenyésztőtől egy westiet, aki egy hét alatt megtanulta a nevét és már ha csak beszélgetünk róla rohan hozzánk, de akárhogy próbálkozunk a kertbe nem hajlandó elvégezni a dolgát. Vettünk neki kutyapelenkát, hogy legalább itt bent ne a szőnyegre menjen. Már nagyjából érti, hogy miért it van itt a pelenka és 50%ban oda jár. Bent mikor keresi a helyet kiviszem, és alapjáraton óránként, de kint csak szaglászik. Kint lehet vele az ember egy órát is, ő csak itt bent szeretne üríteni. Nem akarom belenyomni az orrát, próbálkoztam azzal, hogy ha bekakilt kivittem a kertbe és megszagoltattam vele (nem belenyomtam az orrát csak letettem mellé). A másik baj az, hogy nem érti a tiltást, mindent játéknak vesz és iszonyúan harap. Van itthon már ezer meg egy kutyajáték, de ő a kezünket/lábunkat akarja véresre harapni, és ha határozottan szólunk rá az sem hatja meg, az se ha picit megpöcköljük az orrát semmi... Szerintetek mit lehetne vele tenni? Előre is köszi. :)

2015. júl. 24. 20:56
 1/4 anonim ***** válasza:

1 hét telt el, tudod, hogy minden beletelik hetekbe, hónapokba...

Ha játéknak fogja fel, akkor szídd le, ne üvöltsd le, csak olyan szigorú hangon tiltsd meg neki. Mivel kölyök kutya, így még hagyd egy kicsit "élni" hadd fedezze fel a környéket :)

2015. júl. 24. 21:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Terrier, nehéz ügy :) Úgy kell tiltani a harapdálást, hogy ő is megértse. Próbálkozhattok még magas hangon felvisítással, vagy ha semmiből nem ért, grabancrázás, és véget vetni a játéknak egy időre. Játékokkal próbáljatok vele játszani, de nem úgy, hogy ő egyedül játsszon, hanem rongyozzatok vele, vagy zsinóros labdával labdázzatok. Az ilyen játékokat ne hagyjátok nála, hanem tegyétek el, amikor neki még lenne kedve játszani. Így mindig örömmel fogja várni a játékot. Labda jó lesz a tanításhoz is, ha rászokik.

Kutyapelenkát elfelejteni. Miután már van, tegyétek ki a lakásból átmenetileg a kertbe, hátha így könnyebben rájön az összefüggésre. Ha jól el van fáradva, bent alhat szobakennelben, abba kevesebb eséllyel piszkít be. Ébredés, evés után vigyétek ki a kertbe, és addig maradjatok kint vele, míg nem sikerül produkálnia. Ekkor jöhet a hatalmas öröm, dicséret. Bele fog jönni, csak legyetek kitartóbbak, mint ő.

2015. júl. 24. 21:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Mennyi idős?
2015. júl. 24. 22:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is pelussal kezdtem, 1 hónap kellett, a szobatisztasághoz, szerette a szőnyeg közepét :)

mindig befújtam utána ecettel, hogy , ne érezze hol volt az előző pisi. Nekünk már parancsra is megy az udvaron, annyit dicséretet kapott érte. Próbáld, ha harap, akkor megfogod a grabancát és kiteszed az udvarra jó fél órára. de amíg nem vált fogat, adj neki rágócsontot.

2015. júl. 25. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!