Miért nem figyel a kutyám a nevére?
Ülj le valami ismerősöddel távolra egymástól, mind a kettőtöknél legyen valami fínomság a kutya részére.
A kutyát hívd magadhoz, nézz a szemébe és hívjad, hogy Kenny, Kenny.. ha erre odajön adj neki egy jutalomfalatot. Aztán amikor nálad van a kutya, akkor a haverod hívja magához, és amikor odaért a kutya hozzá, ő is adjon egy jutalmat neki. Így felváltva hívogassátok ide, oda. Szerintem a 20-adikra megtanulja a nevét. Aztán még másnap is, meg néha így rá kell erősíteni, szóval ha random magadhoz hívod, néha adj neki jutalmat amikor odajött.
Hát nem tudom, mi a kutyát így tanítottuk a párommal. Klikk nélkül, mert mi azt tartjuk felesleges hülyeségnek.
Prímán hallgat a nevére és tud ilyen parancsokat is, hogy ül, fekszok, pacsi bal és jobbkézzel külön.
Áll, vicsorog. A vicsorgást párom tanította neki, az elég vicces egyébként amikor csinálja.
Nyilván 1 évesen már nem adom neki a jutalomfalatot, mert már tudja a nevét ragyogóan és a dícséret is nagyon sokat jelent neki. Néha elég csak jól meg dícsérni és megdögönyözni, megsimogatni. Az nagyon hatásos tud lenni.
Pl a szobatisztaságra szimplán a dícsérettel tanítottam, csak annyi , hogy ha kint kakált, akkor megsímogattam és mondtam neki, hogy nagyon okos vagy. Ilyen kedves hangsúllyal, mert a hangsúlyra is figyelnek a kutyák.
Ott nem volt nálam juti, utcára jutalmat nem vittem le magammal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!