15000 forint értékben hol találok fajtiszta kutyát 7 hónapos kisfiam mellé? Lehetőleg nagy termetűt.
itt akkora keveredés van... jobbak vagyunk, mint egy szappanopera XD
1. legalább 5 különböző ember javította a fajtisztát fajtAtisztára (nem megszámoltam, sacc/kb.)
2. senki nem mondta, hogy baja van a menhelyi kutyákkal.
csak azt van, hogy a szaporítótól vett kutya nem hasonlítható sem az utcáról, sem a menhelyről befogadott kutyákhoz. Hiszen ezek legnagyobb része keverék (... volt. sajnos egyre több a menhelyeken a szaporított "fajtatiszta" és KIDOBOTT kutya). fizetsz azért, hogy legyen egy szintén nem fajtatiszta kutyád?(mert, mint már írtam, a kiskutya törzskönyves szülőkkel, de saját törzskönyv nélkül NEM SZÁMÍT FAJTATISZTÁNAK)
3. a fent belinkelt kérdés nem ehhez a témához kapcsolódik. mellesleg a gazdi leírja, hogy : ˝...Most már tudom, mennyire fontos, hogy törzskönyves és jó kennelből származó kutyám legyen, szűrések, szemle stb. De sajnos, mikor vettem annak idején a kutyám, nem voltam elég tájékozott és sikerült egy olyan alomból venni, ahol a szeretett szukának lehoztak egy egyszeri almot. A kicsiket törzskönyvvel együtt adták, de mivel a szülőknek nem voltak meg a szükséges minősítései, felülbélyegzett tk-t kaptak. A "tenyésztő" ígért sok dolgot, minden szépnek és jónak tűnt, de a vétel napján mégsem úgy alakultak a dolgok... ˝
látod? ő is tudja, mire való a törzskönyv. mi nem sznobkodunk. mi védjük a kutyáink.
kérlek, kérdező, inkább nézd meg őket, hátha valamelyik a te leendő kutyád: [link]
és tényleg szükség van engedélyre egy negyedik kutya tartásához.szerezz be egyet, ha még nincs.
hm... az, hogy adott volna törzskönyvet, csak nem kérted, elég érdekes. az, hogy sok pénzért vetted, még nem biztosít semmit (egyébként, van tenyésztő, aki drágábban, van aki olcsóbban ad kutyát. csak a 40000-től kevesebbe kerülő már gyanús).
azok a tenyésztők, akiket én ismerek, nem adnának ki a "szárnyaik alól" kiskutyát törzskönyv nélkül. még akkor sem, ha a gazdi nem kéri. persze tudom, hogy van olyan eset, mint a tiéd(bocs, nem néztem meg, mikor írtad a választ), és jó, hogy a te kutyusod egészséges és minden renben van vele, de kevesebb az ilyen, mint amikor a gazdi nem azt kapja, amit vár.
Én igazából nem vártam semmit, csak azt hogy legyen már itt mellettem a kutyus:)
Nem kértem, de nem gyanús, mert többször is felajánlották. Mondták is, hogy akkor mennyivel lesz drágább.
Nem vettem sokért a kutyust, bár nem is én vettem hanem párom. De nem került 40.000be sem.
Ezért nem értem, hogy akkor miért nincs olyan, h pl. csak tenyésztők adhatnak tk-et.
ezeket én is tudtam, a törzskönyvet nem értettem csak.
abban biztos vagyok, h van aki csak mondja, h ad törzskönyvet. Mi még most is kérhetnénk, de nem fogunk.
Mert fiatal még a kutyánk.
a kóbor állatokon és menhelyi jószágokon sem tudok segíteni, max. adománnyal, ez nem az én hibám.
Viszont alapos utánanézéssel is őt választanám, szaporító ide vagy oda, mert Ő pont nekem született:)))
Na én befejeztem itt a hozzászólásokat, mert nincs értelme ugyanazokat leírni, amiket már leírtunk:)
Szaporítóknál ez a lényeg !
Igen tudok adni hozzá , de akkor a kutya jóval drágább lesz , ilyen nincsen innen már mindenki mondja azt hogy köszönöm nem kell innen kölyök!
Ugyanis egy tk: 5000.- a MEOE-nél /db.
Az MKSZ -nél pedig 800.- /db .
Tehát a lényeg hogy ne kérj törzskönyvet , mert nincsen , vagy ha van is , a szülőknél szinte 98% hogy nincsen sem egy kiállításon elért eredmény , sem a tenyészszemle , sem semmi .
Az hogy betegségektől mentes lenne, nem ad 2 év Garanciát, és nem segít semmiben !
Elviszed a kölyköt és utánna se híre se hamva az illetőnek . Tenyésztő nem ad Tk-nélkül kölyköt el , olyan sincsen hogy ennek ilyen a fogazata , ennek meg amolyan füle... nem , nem a tenyésztő ha esetleges : szinhibás , vagy foghibás lenne a kölyök , ami ritka de persze megeshet, akkor ő hozzá ugyan úgy ad Tk-et , csak ivartalanítási szerződést is ad mellé , ahogy garanciát is , szerződést , és minden mást , több helyen kölyökcsomagot !
Azt hiszem ennél keveredtél el :)
Szép estét mindenkinek !
Annál keveredtem el, h én azt hittem , vagyis nem hittem, hanem úgy tartottam célszerűnek, h csak az adhat törzskönyvet a kuty mellé, aki tenyésztő. De mindig tanul valami újat az ember.:)
Akiktől mi vettük a kutyum, elszökni nem tudnak, mert a házukhoz mentünk:)Nem mintha valaha is visszamennék oda:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!