Ha így vásárolok szaporítótól, akkor lehet biztonságos?
CSAK AKKOR venném meg a kutyust,ha adnak törzskönyvet, s a szülők törzskönyvét is megnézhetem, és láthatom hogy nem volt semmi rendellenességük vagy betegségük, s esetleg (nemtudom,hogy lehet e de láttam már az interneten ilyet) hogy szerződéssel venni a kutyust.. Ez így biztonságos lenne?Előre köszönöm a válaszokat.
( yorki kutyust szeretnék)
Tisztázzuk.
A tenyésztő az, aki legkorábban 8 hetesen, oltva, féregtelenítve, TÖRZSKÖNYVVEL és szerződéssel odaadja a kölyköt. Ha bármelyik hiányzik, akkor szaporító.
A tenyésztő a kutyái orvosi szűréseit is meg fogja mutatni neked.
A szülők ha törzskönyvesek akkor nagy gond nem lehet a kölykökkel sem. Azt nézd meg, hogy milyen körülmények között vannak tartva, az lényeges, meg hogy mivel vannak etetve.
Én is így vettem a kutyáimat, törzskönyves szülőktől törzskönyv nélkül, mert nekem nincs szükségem a törzskönyvre. A törzskönyves kölyköket pedig dupla áron adják és nem biztos, hogy jobbak, mint a tk nélküliek.
Volt már törzskönyves kutyám is, ő is egészséges volt, de a t. könyves szülőktől vett kutyáim is azok.
Nem tudom, de valamit nem értek... Miért vásárolnak az emberek ilyen divatos kutyákat mindenféle rizikót bevállalva, amikor annyi szép kutya sínylődik a menhelyeken és sintértelepeken? Ott kisméretű kutyák is vannak elegen.
Ha már yorkit akarsz akkor rendes tenyésztőtől vegyél.
Szerintem ez viszonylag biztonságos lenne, de csak akkor, Ha megnézed az illető kutyáit, hogy hol tenyészt és alaposan ki kérdezed. Mi se egy nagy tenyészetből vettük a kutyámat. A tenyésztőnek nem volt ideje versenyre vinni a kutyákat és ezért nem egy neves tenyészet. Mi nem vettünk hozzá törzskönyvet, mert a kutyusom harapás hibás ezért eleve nem mehetne versenyre, és német törzskönyve van. Én ezért a törzskönyvet feleslegesnek tartottam.
Attól, hogy nem kennel oldalon hírdeti és nem chapion kutyákkal tenyészt attól még nem szaporító ezt senkinek nem szabad elfelejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!