Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha így vásárolok szaporítótól,...

Ha így vásárolok szaporítótól, akkor lehet biztonságos?

Figyelt kérdés

CSAK AKKOR venném meg a kutyust,ha adnak törzskönyvet, s a szülők törzskönyvét is megnézhetem, és láthatom hogy nem volt semmi rendellenességük vagy betegségük, s esetleg (nemtudom,hogy lehet e de láttam már az interneten ilyet) hogy szerződéssel venni a kutyust.. Ez így biztonságos lenne?Előre köszönöm a válaszokat.

( yorki kutyust szeretnék)

2015. júl. 21. 20:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
ha törzskönyves a kutya, a szülőknek pedig megvannak a szűrési papírjaik, akkor azt már rosszabb helyeken nem is nevezik szaporítónak. persze, az még fontos, hogyan bánik a kutyusokkal.
2015. júl. 21. 20:27
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Szaporítónál szűrési papírokat nem fogsz találni, mert nem költ rá. Jó esetben van törzskönyv, de nem vennék rá mérget, hogy nem hamisítvány... Szerződésre nem emlékszem, de szerintem azt se adnak. Egyszer jártam ilyen helyen, még amikor nem tudtam mi fán terem a szaporító, de nem tetszettek a körülmények, pl. 3 szuka volt és mindnél kölyök és hasonlók. Inkább gyűtögess szerintem és várj egy kicsit, jobban megéri. De azért a kennel sem garancia rá, hogy teljesen egészséges lesz kutyád, az enyém például allergiás, igaz csak pár éve alakult ki.
2015. júl. 21. 20:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mitől szaporító akkor az illető?
2015. júl. 21. 20:36
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

Tisztázzuk.

A tenyésztő az, aki legkorábban 8 hetesen, oltva, féregtelenítve, TÖRZSKÖNYVVEL és szerződéssel odaadja a kölyköt. Ha bármelyik hiányzik, akkor szaporító.

A tenyésztő a kutyái orvosi szűréseit is meg fogja mutatni neked.

2015. júl. 21. 20:48
 5/10 anonim ***** válasza:
22%
Yorkinál előfordul, ha olyan extra a párositás, akkor a családba eladott hobby kölyköknek nem ad ki törzskönyvet, csak annak a kiskutyának lesz, amelyik nála marad. igy nem fognak visszaélni az eredményivel, és ezzel pénzt csinálni a kutyából. vagy nem akarja, hogy rajta kivül más is használja a vonalat.
2015. júl. 21. 22:30
 6/10 anonim ***** válasza:
9%

A szülők ha törzskönyvesek akkor nagy gond nem lehet a kölykökkel sem. Azt nézd meg, hogy milyen körülmények között vannak tartva, az lényeges, meg hogy mivel vannak etetve.

Én is így vettem a kutyáimat, törzskönyves szülőktől törzskönyv nélkül, mert nekem nincs szükségem a törzskönyvre. A törzskönyves kölyköket pedig dupla áron adják és nem biztos, hogy jobbak, mint a tk nélküliek.

Volt már törzskönyves kutyám is, ő is egészséges volt, de a t. könyves szülőktől vett kutyáim is azok.

2015. júl. 21. 22:33
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat ment a zöld kéz :)
2015. júl. 21. 23:19
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne szaporítótól vásárolj, hanem normális tenyésztőtől. Nem csak a saját érdekedben, hanem a kutyák érdekében is.
2015. júl. 22. 08:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de valamit nem értek... Miért vásárolnak az emberek ilyen divatos kutyákat mindenféle rizikót bevállalva, amikor annyi szép kutya sínylődik a menhelyeken és sintértelepeken? Ott kisméretű kutyák is vannak elegen.

Ha már yorkit akarsz akkor rendes tenyésztőtől vegyél.

2015. júl. 22. 11:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez viszonylag biztonságos lenne, de csak akkor, Ha megnézed az illető kutyáit, hogy hol tenyészt és alaposan ki kérdezed. Mi se egy nagy tenyészetből vettük a kutyámat. A tenyésztőnek nem volt ideje versenyre vinni a kutyákat és ezért nem egy neves tenyészet. Mi nem vettünk hozzá törzskönyvet, mert a kutyusom harapás hibás ezért eleve nem mehetne versenyre, és német törzskönyve van. Én ezért a törzskönyvet feleslegesnek tartottam.

Attól, hogy nem kennel oldalon hírdeti és nem chapion kutyákkal tenyészt attól még nem szaporító ezt senkinek nem szabad elfelejteni.

2015. júl. 27. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!