Elítélnétek, mert szaporítótól van a kutyám?
Még 8 évvel ezelőtt a nevelő szüleim vettek nekem egy golden retriever "fajtájú" kutyát. Ekkor, 8 évesen még fogalmam sem volt, hogy a szaporító és a tenyésztő nem ugyan az, de nem is törődtem akkor vele. Pár évvel ezelőtt kezdett érdekelni a téma. Azóta egy kicsit mardos a bűntudat, hogy szaporítótól van a kutyám. De félreértés ne legyen, nagyon imádom őt ennek ellenére is! Nyilvánvalóan a "golden retriever" kutyusom nem is számít fajtatisztának. Egyébként a kutyus azóta is egészséges, rendszeresen járok vele kutyasuliba, és kora ellenére is nagyon aktív, napi 2 órát foglalkozok vele általánosan. Egyébként egy menhelyen vagyok önkéntes, és vannak itt olyan kutyák is akik szaporítók miatt kerültek ide, és elég rájuk néznem, mindig beugrik a kutyám...hogy ő is szaporítótól van...Ti elítélnétek emiatt?
Természetesen elhatároztam, hogy a legközelebbi kutyámat én fogom megvenni, tenyésztőtől, mert eszem ágában sincs támogatni egy szaporítót.
..........most neked a zsíporítókról biztos az ugrik be hogy mindenféle útmenti kutíyát összeengednek és eladják.. istenem
honnan tudod, lehet hogy két fajtatiszta kutyából született a tiéd..
ilyen felfogást, nem is értem.
mi is akartuk pároztatni a kutyámat ami fajtatiszta, egy másik fajtatiszta kutyával... akkor én is egy szaros rohadt szaporító lettem volna? :D
Első válaszoló: Igen, az lettél volna! Egy mocskos szaporító, mert nem a fajta érdekeit néznéd, végképp nem a saját kutyádét, hanem csak pénzt akartál volna kisajtolni belőle és kiskutyázni akartál volna!
Kérdező, téged nem ítéllek el, az tiszteletre méltó, ahogy hozzá állsz a kutyázáshoz. De a nevelő szüleidet elítélem.
szerintem ne zavarjon.
ma nagyon nagy divat szaporítózni a másikat. ami végülis jogos, mert kevesebb cica/kutya kell, mint amennyi születik. ráadásul vannak akik csak bizniszként tekintenek az állatuk méhére. ez nagyon undorító dolog.
de szerintem emiatt ne nézz másképp a kutyádra.
bár kicsit furcsállom, hogy menhelyben dolgozol és ha legközelebb kéne kutya akkor tenyészetből vennél. akik jártak már menhelyen/dolgoztak ott, azok általában később örökbe fogadnak még, mert sajnálják őket stb.
de a te dolgod, csak szerintem tényleg ne tekints másként a kutyusra emiatt.:) elvégre ő nem tehet róla, hogy az első gazdija "szaporított" a pénz miatt. másmiatt nem hiszem
és hogy megvettétek onnan azt a kutyát...ha nem onnan veszitek is ugyanúgy elpasszolta volna, szóval most mindegy ilyen szempontból, hogy te támogattad -e az eladót vagy más
legyünk felelős állattartók, ahol tudunk környezetben beszéljünk a felelőtlen emberekkel erről. mást nem nagyon tudunk tenni
És, ha elítélnek, akkor mardosó bűntudat mellett nem szeretnéd a kutyádat? Vagy naponta elmondanál egy önmarcangoló imát, hogy még mindig veled van a kutyád?
Húzd ki a melledet és büszkén hirdesd, hogy neked tenyésztőtől lesz kutyád.Csökkenti remélhetőleg a bűntudatodat a jelenlegi kutyáddal szemben.
A goldidnak meg semmi gondja azzal, hogy fajtatiszta-e, vagy sem.
A kutya nem lesz beteg, ha nem fedezhet/ellhet! Gratulálok a nulla tudásodhoz... Ezek alapján sajnos el tudom képzelni, hogy minden másban, a kutya gondozásában, tartásában, foglalkoztatásában is milyen lehet a tudásod.
Azt miért is kell elítélni, ha valaki valamilyen célra vásárol kutyát, nem pedig befogad? Mentett kutyákkal sok sportot, munkát nem lehet végezni, hisz nem tudni mik érték a korábbi életében, milyenek az ösztönei, milyen az egészsége, milyen a terhelhetősége és nem mellesleg papírja sincs, ami bizony sok sporthoz elengedhetetlen! Fantasztikus, ha valaki kutyát ment, de komoly munkára és sportra nagyon kevés menhelyi kutya alkalmas.
buta vagy, kérdező, ha ez jut eszedbe a kutyádról. nem mindegy, hogy honnan van? lényeg, hogy szeresd, ha 8 éves, gondolom nem léptek fel eddig súlyosabb egészségügyi problémák, nem parvósan kaptad meg, stb.
aki befogad az árokpartról vagy a szeméttelep mellől egy kutyust, annak szerinted csak az jut eszébe a kutyájáról, ha egyszer megszereti?
szerinted kit érdekel, hogy honnan vetted a kutyád? sétáltatás közben kérték már a törzskönyvét?
szegény kutyád... kevesebbet ér neked, mert szaporítótól van? csak ez lehet az oka, ha ilyen kételyeid támadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!