Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet, hogy már sosem lesz...

Lehet, hogy már sosem lesz szobatiszta?

Figyelt kérdés
A kutyám már 3 és fél hónapos elmúlt,és hiába viszem ki az udvarra sűrűn,mindig bent végzi el a dolgát. Van mondjuk,hogy kint is pisil,de az nagyon ritka. Hiába dícsérem meg érte ha kint végzi a dolgát,és szidom le ha bent,egyszerűen nem jelez ha mennie kell:S Az előző kutyusom ilyenkor már rég szobatiszta volt. Elég volt egyszer megdícsérni,utána már mindig jelzett az ajtó előtt mikor mennie kellett. Lehet,hogy az új kutyusom buta,és már nem is fogja megtanulni?
2010. márc. 5. 16:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Egy három hónapos kutya nem hiszi magát falkavezérnek és nem jelöl! Ne dramatizáljuk már túl ezt a falkavezér dolgot könyörgöm, édes istenem! A kamasz kanok is legkorábban 7-8 hónapos korban kezdik el felemelni a lábukat!

Rendszeresen viszed ki vagy rendszertelenül (egyszer 2 óra, másszor 4, így értem)?

2010. márc. 6. 17:49
 12/20 A kérdező kommentje:
Rendszertelenül viszem,amikor már nagyjából tudom,hogy ideje lenne,de hiába,mert ha órákat vagyok kint vele,akkor is megvárja még visszaérünk a lakásba,kint csak remeg,meg menne vissza be,kaparja az ajtót :S
2010. márc. 6. 18:08
 13/20 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudom de szerintem megkérdezhetnéd egy állatorvostól a haziallat.hu-n a DR.haziallat menü alatt de előtte regizni kell de szerintem mindenképpen megéri nem veszithetsz semmit mert telán többet tudna segiteni.
2010. márc. 7. 08:08
 14/20 anonim ***** válasza:

De ne legyél kint vele órákat.

Kevesebbet sokkal, ne is fázzon, és ha bent csinálja leszidod. Meg kell tanulnia. Attól h kint várod míg nem jön rá a szükség, nem lesz jobb.

2010. márc. 7. 08:38
 15/20 A kérdező kommentje:
A leszidással annyit értem el,hogy most már az ágy alá bújik,és ott végzi a dolgát:S Nem hiszem el komolyan... Már leszidni sem merem ezek után,csak rászólok egyszer,hogy fúj,és kiviszem. Egyenlőre annyit értem el,hogy tegnap,és ma reggel is kint pisilt,mert ébredéskor rögtön rohantam vele ki,mert olyankor nagyon kell neki,és kint is kénytelen pisilni. A nap többi részében még mindig elbújik:S
2010. márc. 7. 12:30
 16/20 anonim ***** válasza:

Azt próbáltad már, hogy kiviszed a kakiját az udvarra? Ha a kutya kakit szaglászik, általában rá is rá jön a székelési inger. Talán így rá tudod vezetni arra, hogy a kakinak kinn a helye, és nem benn a lakásban.

És inkább rendszeresen vidd, mint rendszertelenül, lehet, hogy ez is baj. Mondjuk 3 óránként.

Illetve még egy: a kutya kakilás előtt helyezkedik. Kövesd a szemeddel a lakásban, és ha készülődik, kapd fel, és vidd ki gyorsan az udvarra.

És soha többet ne üsd meg, ha bekakil, mert az nagyon nem jó, ha a kutya retteg, amikor a dolgát kéne végeznie...

2010. márc. 7. 15:45
 17/20 A kérdező kommentje:
Hogyne próbáltam volna,én már mindent kipróbáltam,de semmi sem segít...Tudja,hogy nem szabad bent,bújik is miután bent végzi a dolgát,de inkább elbújik,minthogy kimenjen :S Nem értem...
2010. márc. 23. 19:24
 18/20 anonim ***** válasza:

Azért bújik, mert tudja, hogy rosszat csinál, de azt már nem, hogy hova a helyes.

Kicsi kölyök még, valószínűleg nem voltál elég kitartó, vagy nem volt elég neki még az idő arra, hogy összekapcsolódjon: kert=pisilés, kakilás.

Oldd a félelmét, mert ez nem vezet semmi jóra. Semmiképp se üsd meg, és ne szidd erősen, csak jelezd neki finoman, hogy nem helyes a házba csinálni.

Vidd ki minél gyakrabban, de az legyen rendszeres! (pl. 2 óránként vagy 3 óránként). Kinn iszonyú nagy dicséret, ha csak egy csepp pisit is kiprésel magából. Nagyobb, látványosabb, hangosabb legyen a kinti dicséret, mint a benti szidás, így tudod benne oldani a szorongást, a félelmet.

Ha készülődik, inkább kapd fel, és vidd ki gyorsan ölben, minthogy elnáspángold.

2010. márc. 24. 15:45
 19/20 A kérdező kommentje:
Szokott már kint is pisilni kakilni,meg is dícsérem utána,tudja,hogy ott kell,de mégis többször pisil még bent mint kint. Este meg egyáltalán nem is hajlandó kimenni,vagy ha kiviszem fut vissza az ajtó elé,mert fázik. Remélem most,hogy jön a jóidő,egyre többször megy majd ki.
2010. márc. 24. 19:03
 20/20 anonim ***** válasza:
Legyél türelmes és kitartó. Meg fogja tanulni idővel. :) Tudod, pozitív gondolkodás :).
2010. márc. 25. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!