Lehet, hogy már sosem lesz szobatiszta?
dehogynem, hisz tudod h a kutyák sem piszkítanak a saját helyükre, légy egy kicsit türelmesebb.
lehet neki nehezebben esnek le a dolgok, de nem buta.
hogyan szoktad megdicsérni??S hogyan szidod le?
lehet keveri a két területet, nincs tisztában azzal, hogy hol lehet és hol nem.
egyem meg.
mi újságpapírt használtunk, szerintem az sokkal jobb lett volna.
az első válaszoló vagyok.
a popiját ne üsd, azt játéknak veszi. a nyakát rángasd meg finoman, mert az anyakutya is úgy bünteti a kölyköket, ha rosszat csinálnak!
próbáld meg h ...pl. én mikor levittem és ott pisilt kakilt, ujjongtam hangosan meg még tapsoltam is neki:D
valahol anno ezt olvastam, h törjön ki belőlünk az öröm, ne csak szolidan jutalmazzunk:)
amikor látod, h bent pisil, ne szidd le, hanem vidd ki rögtön, vagy ha látod h pisilni akar.
megfogod és uzsgyi. Lehet már nem érsz ki, de idővel igen.
Tudod h evés és játék után kakilnak pl., és ha látod h szimatol, vagy az én kutyum mindig az egyik ajtó mögé ment, kereste a helyet, mert ki akart menni, akkor már tudtam h kaka van, és raktam rá a papírra..szóval ha látod a jellemző mozdulatait, gyorsan vidd ki, és ha oda sikerül neki, ujjongás és simik hada neki:)
utsó válaszoló vagyok. Még annyit tennék hozzá, hogy minden kutya más dolgokból von le következtetést.
Nála is meg kell találni azokat a motivációkat, amik használnak:)
Nem kéne megütni a kutyát, még a fenekén se. :-(
Én 2,5 hónaposan hoztam haza a kutyámat a menhelyről, ekkor kezdtük a szobatisztaságra való nevelést. Már nem emlékszem pontosan, de egy hónap alatt megtanulta, bár még voltak balesetek. Fél évesen azonban már stabil szobatiszta volt, képtelen arra, hogy odabent végezze el a dolgát.
Szia!
Nemrég olvastam a neten,hogy ha a kutya bent pisil annak nem a neveletlenség az oka hanem az hogy azthiszi hogy ő a falkavezér amiről lekéne szoktatnod,nézz utána a neten mert számtalan cikk van arról,hogy hogyan szoktathatod le erről de persze türelem kell hozzá!Mellesleg azért pisil bent mert a területét jelöli mert falkavezérenek tekinti magát.Szerintem ne add fel idővel le fog róla szokni!!
Jelölés akkor lehet, ha kan a kutyus, és szerintem csak idősebb korban. Bár ki tudja.
Próbáld meg amit írtam..látod h akarja, gyorsan kivinni és ujjongás.:)hátha. veszteni nem vesztesz semmit.
vagy vidd ki az almát vagy pelusát , h érezze h ott a szag.
DE!!Ha már nagyon nem bírod, lehet kapni sprayt is erre, az a neve, hogy helyhez szoktató spray.
Olyan szaga van, amiről érzi a kutya h ott kell elvégezni a dolgát. Én magam sosem próbáltam, de gondolom hatásos. Érdemes azt is megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!