Megbolondult a kutyám?
8 hónapos német juhász, és eddig gyönyörűen jött velem amikor sétáltunk. Volt egy kettő kutya akikhez oda akart húzni (korábban mindig rángatott, hogy oda akar menni a kutyákhoz de sikerült leszoktatnom róla, és sokszor szorosan mellettem jött, mint a gyakorlásnál).
Már örültem, hogy milyen jólnevelt okos kutyám van, és erre két napja mintha megőrült volna. Kitépi a karomat, és rángat, mintha teljesen más kutya lenne....
Kicsit kiborultam, mert nagyon megrántotta a kezemet, és a lelkemnek is rosszul esett, mert eddig nem volt a kutyámmal komolyabb baj...
Ez lenne a kamaszkor...?! Tudnátok hasznos tanácsokkat adni nekem?
A népszigeti kutyasuliba vittem volna, de sajnos olyan beosztásban indul a tanfolyam, amit én nem tudok vállalni, mert szombatonként suliba vagyok, így lemaradnék...
Volt egy kiképzőnk, hónapokig együtt dolgoztam vele, de sajnos csak a pénzt tette zsebre, és az önbizalmamat rombolta le...
Kérlek adjatok tanácsot.. Köszönöm.
Köszi a linket:) Na PONT ERRE GONDOLTAM:) Egyszerűen egy igazi ördögfióka:) köszi ez sokat segített:)
Remélem sikerrel veszem az akadályt...
Igen, én sem azt mondom, hogy "a kutya azt teszi, amit akar" ez azért már a szavaim kiforgatása. De nem vagyok vele vaskalapos, főleg ha olyan új szituba kerülünk, ami különösen izgalmas számára. Akkor sem engedem, hogy kitépje a karom, persze, de azért nem fogom elkezdeni leüvölteni se, hogy márpedig álljon vigyázban mellettem.
Arany középút, szerintem. Attól még te vagy a falkavezér, hogy nem üvöltöd le a haját a kutyának. Csak ennyit akartam.
Amúgy én is megnéztem a linket, és nagyon jó :)
Én még akkor is azon a véleményen vagyok hogy a kutyának azt kell tennie amit mondok , és nem törhet ki mellőlem semmilyen okból ha pórázvan rajta( és ezalól nincs kivétel ).Az örömszerzésről meg annyit hogy mikor szépen jön mellettem jutalmazom, és akkor kezdjn el játszani mikor megengedem neki (pl réten).
Otthon ugyis azt csinálja amit akar és épp ezért ugyondolom hogy hogy az utcán lehet fegyelmezni a kutyust.Az én ktyám igen agresszív másik kutyákkal szemben és nagyon tudom utálni mikor szembejön velem valaki és anélkül hogy megkérdezné és fgyelne a kutyára hogy hogyan reagál,odaengedi kutyákját mert az persze jönne játszani de az enyém nemigazán játékos.Ezért kellene az ilyen helyzetekben is fegyelmezni hogy ne szaladjon oda a kutya a másikhoz ha nemkap rá engedélyt.
Ami meg a kerítéses dolgot illeti , elhiszem hogy a kutyád barátkozni akar a többivel , de a saját területüket védik és biztos hogy nemfognak barátkzni a te kutyáddal a kerítésen keresztül.
Ha azt szeretnéd hogy kutyákkal barátkozzon vidd el kutyafuttatóba vagy kutyasuliba is el lehet látogatni ( persze csak ha van a közeledben).
Énis hasonlóképp szoktam csinálni , de előfordult hogy jött a gazda 2 kutyával és egyiksem volt pórázon. A 2 kutya odajött az enyémhez (1ik szemből a másik hátulról) és ugye az enyém elkezdett egyből morogni meg megpróbált nekikmenni erre a gazdája csak vigyorogva nézett rám.Ha nem azzal lettem volna elfoglalva hogy visszafogjam a kutyámat biztos hogy meganyáztam volna a csávót :P
Az agressziója ellen meg sajnos nemsokmindent tudok tenni , csak fegyelmeznem kell. Már másfél éves volt a kutyám mikor itt kutyasuli indult és ugye akkora ő már szinte felnőttnek tekinthető és nem úgy állt a többi kutyához mint kölyökként. Kb fél éve járok oda és annyit már sikerült elérnem hogy csak akkor próbálja megtámadni a másik kutyát ha az 1m-nél közelebb jön hozzá.De persze fegyelmezem továbbrais mert lessz ez még jobbis :)
És pont ezért a dologért tartom fontosnak fegyelmezni a kutyát olyan szituban is amit a kérdező leírt , mert még csak 8 hónapos a kutyája most lehet hogy csak játékból , de később nembiztos hogy csak azért fog a kerítéshez odaszaladni és ebben a korban ha megtanulja hogy nemszabad akkor később nem fogja ezt csinálni.
A kutyáról meg még annyit hogy szaporítótól hoztuk el ( akkor még nem tutam hogy ilyen is van sajna :S ) és szerintem idegrendzseri gondja va a kutyunak :(
De ez van ettől függetlenül nagyon szeretem a kutyámat:))
Sajnos munkanélküli lettem, és így megvan a napi 2x1 óra séta:) Szerintem elég...
Ebből egyszer szaladgál a réten, a másik alkalommal pedig a séta szabályait tanuljuk.
A kutyákat pedig egyértelmű szabályrendszerbe kell nevelni. EZT nem szabad, AZT szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!