Igaz, hogy a szánhúzó kutyák annyira önállóak, hogy esetenként teljesen leszarják a gazdájukat?
Több helyen olyasom itt, hogy elég nehéz fejűek, behívásnál sem biztos hogy működik ez az elbújok előle/elfutok az ellenkező irányba és társai dolog. Szeretnék majd egy huskyt, most kaukázusim van, azt is nehéz fejűnek mondják, de mi jól megvagyunk. Azt hiszem mindent megtanítottam neki amire falun tartott házőrzőként szüksége van egy sétánál és a többi kutyával szemben.
A husky viszont már majd városban lenne évek múlva. Mindig elképzelem, hogy szépen sétálunk egymás mellett, pár méterre távolodik el tőlem, nem rohan el más kutyák felé, mindig én vagyok neki az első, ha hívom jön szinte azonnal, és ügyesen követ lábnál. A kaum ilyen, ettől függetlenül elég önálló.
Viszont egyre bizonytalanabb vagyok azok miatt amiket olvasok a szánhúzókról. Ha pici korától szigorúan, következetesen vesszük a szabályokat nem lehet gond egy huskyval sem, nem?
Én azt javaslom,hogy beszélgess tenyésztőkkel ők jót rosszat elmondanak a fajtáról,jellemükről,nevelésükről hidd el :) Utána egyszerűbb lesz a döntés!!
Én is akartam egy fajtát/nem husky-t/ de nagyon,aztán amikor sikerült egy tenyésztővel beszélnem és tényleg mindent elmondott,minden kérdésemre válaszolt akkor átgondoltam és rájöttem,hogy ez a fajta nem nekem való.
Aztán most egy másik fajtát néztem ki egy jó ismerősöm tenyésztette is,meg van neki is. Ő is sok mindent elmondott,kifaggattam :D és sokat is találkoztam a fajtával.Rájöttem,hogy küllemben és jellemben is nagyon passzol hozzám ez a fajta.Én ennél is maradok :)
Sajnos nekem évek kérdése mire lehet ilyen kutyóm :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!