Melyik kutyák harapnak a legnagyobbat?
Mondjuk a 3 legjobb fajta. Jól fejlett, kanokra kérdezem.
Illetve mennyire egyedfüggő (a jól fejlett alatt nagyfejű, izmos kutyákat értettem)?
A német juhászkutyát szokták mondani, hogy neki van a legerősebb harapása, de én inkább a keleti típusú pásztorkutyákra voksolnék. Kangal, közép-ázsiai.
A testméretükhöz képest iszonyú erős harapása van a terriereknek és tacskóknak is.
Amúgy szerintem az is számít, hogy hogyan harap az illető. Pl. egy KÁJ a legritkább esetben csüng rá az áldozatára, inkább beletép, elugrik, megint beletép. Medve ellen nem kifizetődő harcmodor a szép, szabályos, fix fogás.
De a terrierek vagy a bulldogok úgy rá tudnak fogni a zsákmányra, hogy szinte előbb törik el az állkapcsuk, mint hogy önként elengedjék. Ez inkább a harci- és kotorékkutyákra jellemző.
Természetesen egyedfüggő is, nyilván kell hozzá egy jó, ép fogazat, megfelelő tanítás, vagy legalábbis szoktatás, edzés, és általános jó izomzat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!