Cane corso 2 éves kan kutyám odakap az 1 éves kislányomra, eddig nem csinálta ezt! MI lehet az oka? Értelmes magyarázatokat várok! Kiosztó-szókiforgató, írást értelmezni nem tudók kíméljenek!
Nekem egy pit keverékem van, 4 éves volt, amikor született a fiunk.
amikor egy éves volt a gyerek, és tanult járni, mindig a kutyát akarta nyúzni. Amivel nem volt baj, csak a kutya egyetlen háklija volt, hogy ha fekszik, ne feküdjön rá a gyerek. Mindig a gyerek mellett voltam, és mindig elvittem, amikor láttam, hogy a kutya is elvonul, mert már elég neki.
egy alkalommal történt meg, hogy nem figyeltem a kutya jeleit, nem szedtem le róla a gyereket, akkor hangosan morogva az arca felé kapott. De nem ért hozzá. Gyerek nagyon megijedt, kutyát megbüntettem, azóta jóban vannak. De mégjobban figyeltem, hogy a gyerek "hagyja élni" a kutyát.
most 2 éves a fiam, már a hátára is ráülhet. De tudja, hogy mit lehet, és mit nem a kutyával.
szóval szerintem ne hagyd, hogy a gyerek azt csináljon a kutyával, amit akar, neki is meg kell tanulnia a szabályokat, nem csak a kutyának.
amúgy amit leírtál, a kutyák ezt teszik más kiskutyákkal, ha "rendszabályozni" akarják. Nem bántják, de kifejezik, hogy rossz az, amit csinál. Figyeld, mikor reagál így a kutya.
igen arra is gondoltam, csak a fura, h a gyerek csak állt és simogatott 1 üres hordót, még hangot sem adott ki.
Apum épp krumplit pucolt, ő a lépcső ült.Gondoltam arra is, h a krumplira azt hiszi h kaja.Viszont megint ellentmond ennek amikor másodszor kapta meg, akkor meg semmit nem kellett védelmeznie, a bejárat el van keríte egy kis kapuval. A babó a kiskapunál volt, a kutya odament, a kislány át akarta nyujtani a kezét, és a kapu miatt nem tudta megkapni, mert még nem ért át a keze.
Talán hülye kérdés, de nem lehet, hogy csak játékosan kapdosná be a kezét?
Mindenesetre ha biztosra akarsz menni, akkor elbattyogsz egy komolyabb kutyaiskolába, ahol foglalkoznak kutya-gazda kapcsolattal is, nem csak serlegeket gyűjtögetnek, és megnézeted, hogy mi a helyzet. Nem engedelmes oktatásra kell menni nyilván, hanem szocializációs foglalkozásra, ott szoktak a viselkedési problémákkal foglalkozni.
2# vagyok.
Nekünk is csak kinti a kutyánk, nem találkoznak olyan sokat. Ilyenkor igen, de télen szinte alig. Mégis 1 alkalommal volt konfliktus, akkor ők ezt lerendezték. Azóta tudom, hogy semmi baj nem lesz. Inkább elmegy a kutya, ha nagyon nyúzza a gyerek, vagy egyszerűen hozzám menekül, hogy "mentsem meg".
Az nagyon nem normális, hogy a kutya megy a gyerekhez, és még bántani is akarja. Ilyen esetekben te hogy reagálsz? Te vagy a főnök egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!