Elmondjam neki mi történt a kutyusával?
Tegnap éjjel bejött a kertbe egy idegen kutya és megölte a lányom beagel-jét.Nagy kertünk van és a túlsó felében találta meg a párom.Át volt harapva a torka.Iszonyúan sajnáljuk mert nagyon szerettük.3 éves volt.
A lányom 6 éves.Eddig azt mondtuk,hogy elment és minden reggel hívja de nem jön...=(=(=(
Ti elmondanátok neki a helyemben?
Vagy áltassam,hogy még haza fog jönni?
beagle
bocsi
Én elmondanám neki, hogy a kutyus elpusztult és már nem jön haza többet, de a vértes részletekkel nem kínoznám. A kicsiknek élénk a képzeletük, még rémálmai lennének tőle.
Kutyaharapást szőrivel. Minél hamarabb lesz új kiskutya a háznál és szeret bele a lányotok, annál hamarabb túlteszi magát az előző kutyus elvesztésén.
Esetleg az újabb kutyát tarthatnátok lakásban - a beagle elég kicsi hozzá -, a kerítést pedig meg lehetne erősíteni, így nem fenyegetne az a veszély, hogy még egy kutyát elveszítetek.
Én hat éves voltam, amikor arra mentem egyik nap haza a suliból, hogy az édesapám testvérét a mentősök éppen újra élesztik. Szívinfarktust kapott, még aznap meghalt a kórházban. Nagyon szerettem, a keresztmamám volt.
A szüleim nyíltan, egyenesen megmondták, hogy meghalt.
Egy 6 éves gyereknek igenis meg kell mondani, hogy meghalt a kutya. Nem kell köntörfalazni. Ő gyerek, nem rózsaszín plüssmackó. Nagyon fog sírni, nagyon szomorú lesz, gyerekes kérdéseket fog feltenni. De az élet együtt jár a halállal, és ezt egy 6 éves is fel tudja fogni.
A TV, a média, a reklámok, az óriás plakátok, a filmek, sőt, a gyerekmesék is tele vannak agresszióval és vérrel. Nem fog rosszat álmodni azért, mert megtudta, hogy megölte egy másik kutya a kedvencét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!