Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak? Többi lent.

Mit csináljak? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. 12 éves vagyok, és van 2 kutyám. Egy fajtiszta rottweiler, és egy puli-pumi keverék. A baj az, hogy a nagy, a 1,5 éves puli-pumi megszokta hogy egyedül van, és most jött kb egy hónapja a kis rottweiler, aki 3 hónapos. Próbál Brandon (a rottweiler) közeledni a Kócoshoz, (puli-pumi)de ő elkezd morogni, és megakarja kapni a kicsit, amit nem engedünk. Sok tapasztalatom volt kutyák kapcsán, eddig az összes kutyám kibírta egymást. Nagyon kérem, segítsetek. Köszönöm!

2015. júl. 14. 12:58
 1/4 anonim válasza:
Nekem is van egy tacskó-foxi keverékem és már 6 éves és egy éve jött a bichon bolognese kiskutyám. Eleinte nagyon nem tetszett neki, ha a közelébe ment a Yoko (bolognese), mindig morgott meg néha ugatott is, de soha nem bántotta. Kétlem, hogy a tiéd bántaná a kicsit. Persze van benne egy olyan, hogy ez az ő területe és most egy idegen odatolakodott, aki ráadásul kisebb, szóval tud rajta uralkodni, ha akar. Ezt csírájában el kell nyomnotok, nem szabad hagyni, hogy így érezze, de figyelnetek kell arra is, hogy ugyanannyi szeretetet kapjon, mint az újs kiskutya és sokat legyenek együtt úgy, hogy ott vagytok ti is. Ma már a Rudi (tacsink) is szereti a Yokot és nem szokott rá morogni, mert megszokta. Kócos is meg fogja szokni Brandont, csak idő kell hozzá és semmiképp se hanyagoljátok őt el.
2015. júl. 14. 13:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Előbb célszerűbb lett volna Kócost kutyákhoz szoktatni, szocializálni, hogy ne legyen ilyen probléma.

Hordod a nagyobb kutyát sétálni, más kutyákkal játszani?

A kicsi amúgy hamar meg fogja védeni magát, és akkor már Kócos lesz veszélyben. A rotival amúgy is kell menni kutyaoviba, majd suliba, nem ártana egy kicsit Kócost is vinni, hogy megszokja a kutyatársaságot.

Ezenkívül sokat nem tehetsz, minthogy tiltod, hogy bántsa a kicsit.

Nem tudom, milyen neműek, de valamelyiket mindenképpen ivartalanítani kellene. Ha kan-szuka, akkor azért, ha egyneműek, akkor meg a hatalmi harcok csökkentése érdekében.

2015. júl. 14. 13:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Mi egy elhagyatott helyen lakunk, ahol nincsenek nagyon szomszédok. Akik meg kint vannak azoknak nincsen kutyájuk. Nem volt lehetőségünk ezt megoldani, sajnos.
2015. júl. 14. 13:13
 4/4 A kérdező kommentje:
De sétáltatni szoktuk mind a 2t, akár együtt is. (Apa viszi a Kócost, én a kicsit, és visszafelé fordítva.)
2015. júl. 14. 13:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!