Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlotok?

Milyen kutyát ajánlotok?

Figyelt kérdés
Sok kutyára gondoltam már. Agilityzni szeretnék vele. Most is van egy kutyán és mellé kéne a testvéremnek(amit és csinálok a kutyámmal azt ő is csinálni fogja majd az övével, és segíteni is fogok neki). A mostani kutyámmal is agilityzem(nem verseny szinten csak otthon tanítom a szlalomra, karikaugrásra, akadályugrásra, alagútra). A tesóm 11 éves és egy energikus kutya kéne neki(első kutyának). Én inkább valami pásztorkutyára gondoltam. Ha tudtok valamit nyugodtan mondjátok.
2010. márc. 4. 19:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
58%
a border tapasztalatom szerint nem jó választás kezdőknek, mert különösen igényli a szellemi és fizikai terhelést, és szüksége van valakire, akihez rendesen kötődhet, akit nem foglal le a házi, a tanulás vagy a barátok. A border collie tartása életforma. 11 éves gyereknek nem való.
2010. márc. 4. 19:53
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igenis jó első kutyának a border, a simulékony természete miatt. Az viszont vitathatatlan tény, hogy rengeteget kell foglalkozni vele, ennek tudatában szabad csak bevállalni. Mondom ezt úgy, hogy nekem is borderem van plusz egy terrierem is, és az a helyzet, hogy első kutyának elég kemény dió volt a terrier, hozzá képest a bordert kenyérre lehet kenni bármilyen körülmények között. És a többi borderes ismerősöm is ugyanezt mondta el a kutyájáról.

Szóval én is valamilyen pásztorkutyát ajánlok, esetleg ha gondolod, néz szét itt, hátha tudnak nektek segíteni:

[link]

2010. márc. 4. 22:52
 13/21 anonim ***** válasza:
51%
egyértelműen border collie... nagyon okos, imádja az agilityt és csodaszép :) de tényleg csak akkor, ha nem csak egy átmeneti hóbort ez a tesódnál, hanem 15 éven át foglalkozik majd vele!
2010. márc. 5. 11:56
 14/21 anonim ***** válasza:
64%
azért 11 évesen egy gyerek még nem feltétlenül érez felelősséget egy kutya felneveléséhez... nehogy úgy járjon a kutya, hogy megveszik, aztán pár év múlva a gyerek a kamaszkorba lép és előtérbe kerülnek fontosabb dolgok, mint a kutya...
2010. márc. 5. 12:00
 15/21 anonim válasza:
100%

szia!

Ha nem akartok nagy testűt, a párom anyukája ideiglenes befogadó és egy kistestű keverék kutyusa van, szerintem nagyon jó lenne agilityzni, érdekli a labda és egy tündér kiskutya. Jó, lehet, hogy nem egy kölyökkutya, de marha kezes kis állat, gyerekekkel jól kijön, és szerintem vele nem lenne gond akkor se, ha végül nem agilityznétek csak sokat sétálnátok és játszanátok vele.

[link]

Ezt a kutyust mondom, azért ajánlom, mert láttam és tényleg jó lenne erre a célra.

De ha ez nem, az én agilitys kutyám vateráról van, egy forintért vettem :o))) ezt meg az expresszt lehet böngészni, ha nem fajtatisztát szeretnétek. (jómagam inkább keverék-párti vagyok, szerintem a border collie már-már unalmas a versenyeken.... tiszta felüdülés valami mást látni ;o), bocsi itt minden borderestől... ). Most is van mindenféle pásztorkutyakeverék. nemrég néztem meg.

2010. márc. 5. 13:25
 16/21 A kérdező kommentje:

Én 11 évesen kaptam az első igazi kutyámat(az első kutyám, ami csak 2 évig volt az enyém gy 13 éves keverék volt). A mostani kutyám( lonbergi, border collie... keverék) nem egy könnyű kutya mondhatom. Sokmindent tanítottam neki, de sok türelem kellett hozzá. Szerintem a tesóm épp olyan korban van, hogy felelősséget vállaljon egy kutyáért. Amúgy ő fog vele agilityzni, én csak segítek neki, nehogy valamit elrontson.

13/L

2010. márc. 5. 16:46
 17/21 A kérdező kommentje:
13:25-nek Sajnos az a baj, hogy a kutyám utálja a tacskókat, mert egyszer anyukám szeretett volna egy tacsi keveréket és nem fogadta meg a tanácsomat, hogy egy semleges területen kellene találkozni a kutyáknak és elhozták a házunkba a kutyát. Az én kutyám meg egy életre megutálta a tacsikat és a tacsi keverékeket. Úgyhogy sajnos tacsi(keverék) szóba se jöhet.
2010. márc. 5. 16:53
 18/21 anonim ***** válasza:
76%

A menhelyi keverékek között is van rengeteg olyan, aki alkalmas agility-re. Nem hinném, hogy egy 11 éves gyereknek "szüksége van" egy 100e Ft-s borderre. Szerintem nem tudná átérezni, felfogni, hogy mi kincset tart a kezében, az ember ennyi idősen inkább tanul és barátozik, mintsem halálosan komolyan agility versenyekre jár, és vért izzadva, folyamatosan gyakorol a kutyájával.

Ha megtehetitek, miért ne, csak szerintem nincs még értelme. És annyi, de annyi megmentésre váró kutya van a menhelyeken is...

2010. márc. 5. 17:00
 19/21 A kérdező kommentje:
A tesóm az én kutyámmal is agiltyzik(nem verseny szerűen csak otthon)csak az az én kutyám és nem nagyon akar neki engedelmeskedni. Mikor én megyek vele a pályán szépen fut mellettem és ugorja az akadályokat. Mikor a tesóm van vele nem fut szépen mellette, hanem odajön hozzám és nem akar elmenni mellőlem. Csak jutifalival lehet elécsábítani. Néha mi is játszuk azt, hohy átugráljuk az akadályokat és ilyenkor a kutíát meg kell fogni, hogy ne zavarjon minket. A tesóm után nem megy, de utánnam jön és kitépi a tesóm kezéből a pórázt. A tesóm németjuhászt szeretne, de az nem kezdőknek való kemény kéz kell hozzá. A következetesség dolgot meg úgy értettem, hogy nem annyira következetes, sokmindent elnéz a kutyának.
2010. márc. 10. 21:29
 20/21 A kérdező kommentje:

* hogy

*kutyát

2010. márc. 10. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!