Milyen kutyát ajánlotok?
Szerintem igenis jó első kutyának a border, a simulékony természete miatt. Az viszont vitathatatlan tény, hogy rengeteget kell foglalkozni vele, ennek tudatában szabad csak bevállalni. Mondom ezt úgy, hogy nekem is borderem van plusz egy terrierem is, és az a helyzet, hogy első kutyának elég kemény dió volt a terrier, hozzá képest a bordert kenyérre lehet kenni bármilyen körülmények között. És a többi borderes ismerősöm is ugyanezt mondta el a kutyájáról.
Szóval én is valamilyen pásztorkutyát ajánlok, esetleg ha gondolod, néz szét itt, hátha tudnak nektek segíteni:
szia!
Ha nem akartok nagy testűt, a párom anyukája ideiglenes befogadó és egy kistestű keverék kutyusa van, szerintem nagyon jó lenne agilityzni, érdekli a labda és egy tündér kiskutya. Jó, lehet, hogy nem egy kölyökkutya, de marha kezes kis állat, gyerekekkel jól kijön, és szerintem vele nem lenne gond akkor se, ha végül nem agilityznétek csak sokat sétálnátok és játszanátok vele.
Ezt a kutyust mondom, azért ajánlom, mert láttam és tényleg jó lenne erre a célra.
De ha ez nem, az én agilitys kutyám vateráról van, egy forintért vettem :o))) ezt meg az expresszt lehet böngészni, ha nem fajtatisztát szeretnétek. (jómagam inkább keverék-párti vagyok, szerintem a border collie már-már unalmas a versenyeken.... tiszta felüdülés valami mást látni ;o), bocsi itt minden borderestől... ). Most is van mindenféle pásztorkutyakeverék. nemrég néztem meg.
Én 11 évesen kaptam az első igazi kutyámat(az első kutyám, ami csak 2 évig volt az enyém gy 13 éves keverék volt). A mostani kutyám( lonbergi, border collie... keverék) nem egy könnyű kutya mondhatom. Sokmindent tanítottam neki, de sok türelem kellett hozzá. Szerintem a tesóm épp olyan korban van, hogy felelősséget vállaljon egy kutyáért. Amúgy ő fog vele agilityzni, én csak segítek neki, nehogy valamit elrontson.
13/L
A menhelyi keverékek között is van rengeteg olyan, aki alkalmas agility-re. Nem hinném, hogy egy 11 éves gyereknek "szüksége van" egy 100e Ft-s borderre. Szerintem nem tudná átérezni, felfogni, hogy mi kincset tart a kezében, az ember ennyi idősen inkább tanul és barátozik, mintsem halálosan komolyan agility versenyekre jár, és vért izzadva, folyamatosan gyakorol a kutyájával.
Ha megtehetitek, miért ne, csak szerintem nincs még értelme. És annyi, de annyi megmentésre váró kutya van a menhelyeken is...
* hogy
*kutyát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!