Milyen fajtát ajánlanátok házőrzésre, első kutyás gazdinak?
Csatlakozom az előttem szólókhoz: riasztó. Vond ki a házőrzést az egyenletből, és ha még utána is akartok kutyát, akkor a megmaradt kívánatos tulajdonságok alapján keressetek fajtát, és az alapján, amit ti tudtok nyújtani.
Az már megvan, hogy közepes testű, és lehetőleg könnyen kezelhető legyen.
- Hosszú vagy rövidebb szőrű? Ápolnátok a szőrét, vagy kozmetikushoz elvinnétek időnként, vagy inkább ne legyen ezzel gond?
- Aktív vagy nyugodtabb? Szeretnétek kirándulni, labdázni vele, vagy a max a heti pár séta?
- Beengednétek, vagy csak kinti lenne?
- Járna vele valamelyik családtag kutyaiskolába?
- Van kisgyerek vagy másik állat (akár macska, akár pl csirkék)?
- Baj, vagy épp jó, ha ugatós?
- Mennyi pénzetek lenne rá? Egy fajtatiszta kutya elég drága.
Stb.
Egyébként ha nincsenek különösebb elképzelések fajtát illetően, akkor egyszerű: menhelyről keverék, aki mindenkinek a családból tetszik. Ha nem kölyköt választotok, a jellemét is lehet látni, vagyis hogy anyukád/bátyád elbír-e majd vele.
Úgy érted, hogy kemény kutya, hogy nehezen nevelhető? A mi első német juhászunk magától volt annyira fegyelmezett, hogy ilyet még nem is láttam. Örököltük, az előző gazdája utálta a macskákat, ezért rendszeresen hozta neki a tetemeket, nálunk meg volt nyuszi, együtt játszottak a kertben, sétánál meg fejen nyalt egy kiscicát. Iskolába, ha jól emlékszem, soha nem járt, kezd voltunk.
A mostani német juhász-(valószínűleg)roti keverék menhelyről van, folyamatosan jár iskolába, ha már túl könnyű neki, keresünk másikat. Igényli nagyon a tanulást.
Azt hittem, ez minden kutyánál szükséges és ha valaki jól akarja csinálni, akár kezdő, akár nem, ezt nem ússza meg.
Hát igen, vannak dolgok, amikhez úgy tűnik, nem értek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!