Leonbergi első kutyának milyen? Milyen kutya fajtákat ajánlanátok elsőnek?
Ha kinti-benti tartás megoldott, és a lemozgatás is.
Tehát az alapfeltételek megvannak.
Kutyasuli nem akadály.
Engem most csak tapasztalatok,vélemények érdekelnek.
Köszi.:)
Nagyon beleszerettem ebbe a fajtába.:)
De ami még érdekelne, hogy kb havi szinten mennyibe kerülhet a tartása? Mivel ugye igencsak óriás,ezért gondolom nem olcsó.:)
Esetleg akinek van,és leírná ezt a részét is azt megköszönném.
Egy kan kb 80 kiló. Ehhez csak minőségi tápokat kifejezetten óriás testűre fejlesztetett érdemes venni. Évente 2x kozmetikust is be kell tervezni, hogy rendbe tegye a szőrét.
Az óriás test sajnos több állatorvosi költséggel is jár, parazitamentesítés pl, de sajnos gyakoribb mindenféle megbetegedés is ahogy minden óriás testű fajtánál, úgyhogy a tartása nem olcsó.
A tartását egészen pontosan meg tudom mondani. Alapból havi átlagban minimum 20 ezerrel kell számolni (felnőtt kutyánál - a kölyök több), általában erre jön még rá minden extra.
Csak gyors számolás.
Havonta:
táp (Josera vagy jobb 20 kg) 10-15 ezer
Milbemax szívférgesség ellen 4.000
Havonta spot-on 5.000 vagy 6 havonta nyakörv 5.000-8.000
Féreghajtás 3 havonta 70 kg-ra 3.000
Plusz felszerelés, kutyaiskola, jutifalat, állatorvos, izületvédő...
Kozmetikus felesleges, hetente alaposan meg kell fésülni és akkor nem kell kozmetikushoz járni vele. Nem kis munka de elengedhetetlen, hogy a gazdi maga megtanulja karbantartani a kutya szőrét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!