Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon szeretnék egy golden...

Nagyon szeretnék egy golden retriver kiskutyát, lehetne pár kérdésem?

Figyelt kérdés
Mennyit eszik egy ilyen kutyus? Férjem attól fél, a "hajunkat" is leeszi. A szőrével mennyi gond van? Ha valamit még kihagytam, légyszi írjátok meg.
2010. márc. 4. 13:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%

vegyetek lanykutyust, az kisebb es kevesebbet is eszik. Raadasul a vizelete nem egeti ki a fuvet, bokrokat. Azt nem irtad amugy hogy mien kornyezetbe menne a kutyus? lakas? kert?

Egy heten egyszer, ketszer at kell kefelni a szoret, de arra szamits, hogy igy is hullani fog egy kicsit. Ezert jobb ha kertben van. Mikor eleri a felnottkort, napi egynel ne kapjon tobbet enni. Altalaban esti oraban etessetek es probaljatok meg rendszeresen. Tehat pl, minden este 7 korul. A 10 kg s szaraz felnott kuytaeledelek, olyan 3000-3500 korul mozognak.

A golden retriever sztem az egyik leggyonyorubb, kedvesebb fajta, szal hajra!

En egy berni pasztor gazdija vagyok, aki ugyan kieszik a vagyonunkbol, de hidd el megeri:)

2010. márc. 4. 13:49
 2/15 anonim ***** válasza:
Első válaszadótól szeretnék kérdezni. Minden kutyafajtánál így van,hogy csak a fiú kutya vizelete égeti ki a füvet?
2010. márc. 4. 13:52
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Golden Retirever kutyusom van, kan, és hülyeség, hogy kiégeti a pisje a fűvet, mert ahova legtöbbször pisil, ott gyorsan nő a fű :D

Arra számítsz, hogy a szőrét nagyon hullatja, kétnaponta nem árt fésülgetni. Viszont nagyon szereti az embereket, kisgyerek mellett is bátran tartható. szeret játszani, ráadásul nagyon szép :)

2010. márc. 4. 13:52
 4/15 anonim ***** válasza:

Nekem borderem van, de már várom, hogy egy éves legyen, mert a vagyonomból is kieszik egyelőre. :D Ugyanez szintén borderes ismerősnél. :D De viccet félre téve. A tacsim nem eszik ennyit, mondjuk már felnőtt is. Ha előre ilyen dolgokon problémáztok, akkor azért érdemes meggondolni. A szőrt pedig rendszeresen ápolni kell. A goldennek azért szépen hullik, páromnak is goldija van, így tapasztalat.

A kaján persze lehet spórolni, ha silány minőséget veszel, de az ebből következő negatív hatások lehet később sokba fognak kerülni. Persze ezen lehet vitatkozni, mert vannak, akik egész életüket leélik Chappy-n egészségesen, de azért a jobb minőség szerintem jobb. Kölyök korban pedig semmiképp nem ajánlott gyatra minőségű tápot etetni. És annak, főleg egy nagyobb testű fajtánál elég komoly anyagi vonzata van.

2010. márc. 4. 13:55
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Természetesen kertes családi háznál lenne a kutyus. Ha szuka lesz, szerintem ivartalanítva lesz. Milyen módok vannak erre? Én csak a műtétről tudok. Van 2 pici gyerekem, ezért is gondoltam erre a fajtára. Meg nekem a szívem vágya. A kajára visszatérve. Mégis mennyire számítsak havi szinten? Kölyök és felnőtt korára is írjátok meg légyszi.
2010. márc. 4. 14:01
 6/15 anonim ***** válasza:

Most komolyan gyorsabban no a fu vagy csak vicceltel? en csak tapasztalatbol irtam, hogy egeti a fuvet a vizelete, de akkor ezek szerint nem torvenyszeru.

Gyerekkoraban en mar teljesen elfelejtettem miket adtam neki enni, mert 9 eves a kutya, szal jo reg volt:) Nem is nagyon a kutyakaja, mint inkabb a ok kotelezo oltas meg miegyeb fogja a ktsgeket megdobni.

2010. márc. 4. 14:06
 7/15 anonim ***** válasza:
Először is csak tenyésztőtől vegyetek! Egy ilyen kutyus nem 20-30 ezer Ft hanem kb. 80tól kezdődnek! Persze lehet kapni 20-30ért is de ezek mind szaporítóktól vannak! Lehetnek keverékek, betegek stb. NEM ÉRI MEG KOCKÁZTATNI! A táp nem jön ki ennyi pénzből, csak a gagyi színezőanyagokkal teletömöttek, ami lehet h külsőleg szépnek teszi a kutyust de amúgy nem jó! Sokat kell vele törődni, tanítani, lefoglalni! A kertes ház nem elég egy kutyus mozgására, tehát vinni kell mellette sétálni is! :) De majd még írnak mások is! :)
2010. márc. 4. 14:09
 8/15 anonim ***** válasza:

hú, már nem emlékszem, hogy a mi kutyánk mennyit evett( nem goldi, de hasonló, egy howavart), de eleinte, négyszer, később háromszor, úgy 8 hónapos korától kétszer, utána meg egyszer naponta. nem tudom, mivel fogjátok etetni, de érdemesebb egy drágább, magasabb hústartalmú tápra költeni ( sztem a royal canin elég jó pl). A kölyök igaz még kisebb termetű, de mivel napi többször eszik, nem sokkal eszik kevesebbet, mint egy felnőtt kutya, naponta. de a kölyöktáp sokkal-sokkal drágább.X). igazából bármelyik nagyobb termetű kutya eszik annyit, mint egy golden, de egy sincs olyan barátságos, a kisebbek közül sem. a szőrével is csak annyi baj van, mit bármelyik másik hosszabb szőrű kutyával. tudomásom szerint elég kéthetente fésülni, kivéve a füle mögötti puhább részt, azt többször kell. fontos, hogy letörölgessétek a csipát a szeméből, mert nagyon csúnya tud lenni, a rászárad, vagy elszínezi a szőrét!

sztem vágjatok bele, nagyon élvezni fogjátok ( csak hogy ijesztgesselek: AKKOR fogjátok élvezni, ha tenyésztőtől vesztek törzskönyves kiskutyát, akinek szűréssel rendelkező szülei vannak, így nem fog néhány hónap után igencsak drága műtétekkel járó betegséget kapni, vagy pár hónaposan elpusztulni! na ijesztgetés megvolt :) ).

Sok szerencsét!

2010. márc. 4. 20:43
 9/15 anonim ***** válasza:
ezt kifelejtettem: ha kan, akkor is ivartalanítani kell, hacsak nem akarjátok versenyeztetni és kiállításra vinni, később pedig fedezőkanként kipróbálni. a legtöbb tenyésztőnél a hobby célra eladott kutyusokra ivartalanítási kötelezettség van.
2010. márc. 4. 20:46
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

amugy en pont azt hallottam, hogy a tenyesztotol vasarolt fajtiszta kutyusok nyomibbak. minden sz*rt elkapnak, es hamar megbetegszenek.

A tenyeszto akitol vettuk a mi kutyusunkat, ugy fogalmazott, hogy kepzeljunk el egy "tiszta veru" jo csaladbol szarmazo kenyes uriholgyet, meg egy kemeny parasztgyereket aki az utcan nott fel:)

2010. márc. 5. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!