Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hibás vagyok, hogy nem kötötte...

Hibás vagyok, hogy nem kötöttem pórázra? (tüzelő szuka)

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Kutyafutattóban vagyunk. Nem egy kerítéssel elkerített rész, hanem vastag facölöpökkel. Egy lélek sem volt bent, labdáztunk a tüzelő kutyámmal, póráz nélkül. Oké, mennénk haza, veszem fel a labdát, már jön egy kan, és az én kutyám elkezdte kergetni. Hívom, hogy jöjjön vissza, közben a kan gazdája anyázik, hogy miért nem kötöm pórázra, ha tüzel... Természetesen visszajött a kutyám, a kan meg kb. le sem sz*rta, sőt futott el előle, aztán ment tovább

Azzal érvelnék, hogy senki nem volt a helyszínen, és hogy a kan gazdája mégsem próbálta visszahívni a sajátját, csak nekem ugatott, legutolsósorban meg panelban lakunk, le kell mozgatnom a kutyát, és nem este 10kor, mert hótfekete :/

Normálisan megmondanátok, hogy mennyire voltam hibás, hogy abszolút nem kötöttem pórázra?

Természetesen kiivartalaníttatom, csak miután megkaptam, volt egy 60 ezres szalagműtétje, és utána kezdett tüzelni. Azért többet oda nem megyek, gondolom elhord majd az összes kutyásnak majd.

2015. júl. 8. 12:17
1 2
 11/19 piriiiii ***** válasza:
65%
Ha meg póráz nélkül jött a kan, akkor a gazdájának semmi joga nem volt pampogni, ráadásul a futtatón belül voltál... idióta. Biztos szar napja volt és így vezette le. :D
2015. júl. 8. 13:02
 12/19 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem te vagy a hibás. Az nem érv, hogy ha a másik hibás, akkor a te hibád nem számít. Ha jól értem a kan a kutyafuttatóba szaladt be, ahol szabad póráz nélkül lenni. Ebben nem látok semmi rosszat. Illetve a másik gazda nem tudhatja, hogy a tiéd tüzel. A te felelősséged a kutyád megakályozni, hogy kanokkal érintkezzen ilyenkor. Pórázon tartani és komolyan figyelni a környezetet, hogy időben meglásd, ha jön valaki.

Meg az sem normális, hogy az engedélyed nélkül elkezdi kergetni. Az nem derült ki számomra, hogy agresszívan vagy játékosan kergette, de szó nélkül elrohanni akkor sem lehet, ha nem tüzel. Így hogy viszont igen, nem gondolod, hogy a tűzzel játszol? A legjobban nevelt kutya is elvesztheti az eszét ha tüzel. Mi van ha nem jön vissza? Vagy a kan elkapja ahelyett, hogy ignorálná? Hiába jött most vissza, a bajnak elég egyszer megtörténnie, utána már nem fog boldogítani, hogy "de hát vissza szokott jönni". Most komolyan az a legnagyobb gondod, hogy a másikra kend az egészet?

2015. júl. 8. 13:26
 13/19 piriiiii ***** válasza:
100%

Szerintem amúgy itt nem is a hibást kéne keresni. Egyik gazda sem volt elég körültekintő, de most tök mindegy, hogy melyik volt a "nem körültekintőbb". :D

Az volt a hiba (emberileg) a másik gazda részéről, hogy rögtön pofázni kezdett. Én még akkor is bocsánatot kérek, ha kevesebb százalékban az én hibám, ha a kutyám meg egy másik kutya összetűzésbe kerül. Nem kell mindig mindenkiben a rosszat keresni meg ennyit filózni rajta.

Szerintem túl van spilázva ez az egész a kutyák részéről. Ja, a legjobban nevelt, legengedelmesebb kutyával is megesik, hogy elszalad, ez van, kutyák, ezen nincs mit beszélni. Megkergették egymást, oké. Nem történt semmi baj (történhetett volna, de nem történt és ebből az esetből meg lehet tanulni). Csak a másik gazda volt egy kicsit csökött.

2015. júl. 8. 13:39
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem senki nem hibás,nem lehet száz százalék levédeni minden helyzetet,ha póráz nélkül vannak kutyák.Különben sem biztos,hogy ez a viselkedés a tüzeléssel függött össze.Van ilyen,nem kellene túllihegni a másik gazdának.
2015. júl. 8. 13:45
 15/19 anonim ***** válasza:
71%
Persze, a kutyák ilyenek, a tüzelés viszont egy teljesen átlagos, jól ismert és beharátolt probléma, amit a lehető legegyszerűbben meg lehet előzni. Akkor meg miért ne tegye? Neked még fiatal a kutyád, kedves utolsó ha jól tudom de én pl. megtapasztaltam már olyan helyzetet ahol lehet, hogy nem történt volna semmi - de történt. És utána a tudat, hogy megelőzhetted volna egyszerű módon, és olyan dolog volt amire gondoltál is a katasztrófa előtt de úgy voltál vele, hogy meg tudod oldani vagy nem lesz semmi meg csak ez az egy alkalom, így meg úgy... Hát az borzalmas. Sokkal borzalmasabb mint teszem azt 3 hét pórázon panelkutyaként...
2015. júl. 8. 13:49
 16/19 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem tüzelő szukát parasztság kutyafuttatóba vinni még akkor is ha pórázon van. Esetleg éjjel, csúcsidőn kívül.
2015. júl. 8. 14:56
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg a tüzelő szukának is joga van a normális napi tevékenységekhez.

Üres futtatón póráz nélkül elengedted. Ebbe nem lehet belekötni. Abban már igen, hogy hagytad, hogy megkergesse a kant, de mint írtad, behívtad és vissza is jött, kérdés h mennyi idő múlva...

Nem minden kutya szereti, ha elkezd neki pattogni egy másik és nem minden gazda szereti, ha lerohanják a kutyáját, de erre nem az anyázás a megoldás, mert az sima parasztság. Lehet ezt kulturált módon is intézni.

Te: Ne haragudj, elviszem innen.

Másik: Légyszi kösd meg, mert az enyémet idegesíti.

És nyugodtan vidd máskor is a kutyádat, egyetlen bunkó nehogy zavarjon.

Egy kan kutya gazdája.

2015. júl. 8. 16:41
 18/19 A kérdező kommentje:
12-es! rosszul tettem fel a kérdést! nem akartam senkire kenni a dolgot! ez a kérdés igazából: jogos volt-e a gazdától, hogy így leugatott? na, igy talán jobb! tudom, hogy hibás vagyok.a mai délutáni sétánk már pórázon történt elkerülve a futtatót :/ holnap talán oda megyek :S
2015. júl. 8. 17:23
 19/19 A kérdező kommentje:
Minden esetre mindenkit felpontozok! Köszi, hogy megosztottátok a véleményeteket, mindenkinek! Én meg tanultam az esetből
2015. júl. 8. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!