Kutya és macska nehézkes összeszoktatása? Tanácsok?
Figyelt kérdés
Van egy utcáról befogadott nőstény cicám, aki valószínűleg még sohasem látott igazán közelről kutyát, vagy pont ellenkezőleg és rossz tapasztalata volt vele. Öt napja érkezett hozzánk a család új tagja, egy kiskutya. Koránál fogva jól viszonyul a macsekhoz, kicsit tart tőle de játszana vele, megnézné közelebbről. A cica viszont nagyon agresszív, védi a területét és magát. Első találkozáskor a kölyök pórázon volt, tisztes távolságra a macskától, azonban ő így is fenyegetően nyávogott, púposította magát és fújt. Egyszerűen nem viselte el a kutya jelenlétét. Mostanra már csak akkor reagál így, ha kb. egy méteren belül megközelíti a kutyus, vagy felé fut, vagy ismerkedni szeretne, de egyébként mikor kint vagyunk, mindenhová követi a kutyát, figyeli. Egész nap feszült. A jelenlegi helyzet nem jó sem a macskának, sem a kutyának és nekünk, mivel nem hagyhatjuk kint felügyelet nélkül az udvaron. Javulást nem látok, pedig megteszem amit csak tudok. Foglalkozom a cicával, hogy ne legyen féltékeny, ha valamennyire lazul és jól viselkedik, jutalmazom. Szerintetek össze fognak szokni jól, vagy van olyan eset, amikor minden hiába? Tisztában vagyok azzal, hogy csak pár nap telt el, de semmilyen változás nem következik be és ez aggasztó. Járt már valaki ugyanebben a cipőben? Tudtok tanácsot adni, vagy bízzak az időben?2015. júl. 6. 10:28
1/3 anonim válasza:
Szió! Nálunk sajnos viszonylag elég "gyakran" jönnek mennek a cicáink. Jelenleg 3 cicánk van, és 3 kutyánk. Mindegyik cica pici korában került hozzánk és én nekem aza tapasztalatom, hogy a cicák simán elfogadják a kutyákat egy idő után. Van egy maine coon és perzsa keverék cicánk, mikor haza hoztuk 3 napig csak 1 szobában lehetett egyedül, mert mindenre fújt, puffogott, karmolt. Most a család dívája, csak az a szüleim kutyája elég féltékeny és riválist láthat benne, mert mindig az a kutya indul el felé hatracsapott füllel, sunyin és elkergeti szerencsétlen cicunkat. De, ezzel ellentétben, most lesz 1 éve hogy a legújabb cica családtag nálunk van és mivel kevesebb volt, mint 1 hónap csont és bőr szószerint, annyira gyenhe volt, hogy a bőrét beköpték a legyek, de harcoltunk érte vele együtt és utána az én kiskutyám nevelte fel, mert épp álterhes volt és a mai napig nagy spanok és valószínűleg valami kutyaféleségnek tartja magát, mert még a kutyasétánál is eljön velünk. Lényeg a lényeg, figyelgessétek őket és minden csak idő kérdése! Sok sikert, remélem jó haverok lesznek!
2/3 anonim válasza:
Az első kommentelő vagyok, bocsi a helyesírási hibákért... :/
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, remélem én is a legjobbakat!:)
2015. júl. 6. 11:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!