Kutya-macska összeszoktatása?
Jó sokáig csak felügyelettel legyenek együtt. A kutyát tedd pórázra és mutasd meg neki a cicát. Bármi nem megfelelőt cselekszik, korrigálod. Ha már pórázon szépen viselkedik, akkor folytatjátok póráz nélkül. Aztán majd látod, ha már meg lehet bízni a kutyában, mert mondjuk inkább elmegy az udvar másik végébe és ott fekszik le, a macska hidegen hagyja. Előbb-utóbb szerintem meg is szeretik egymást.
Nagyon figyelj oda és sok sikert kívánok :)
Ezért kell úgy vállalni állatot, hogy 1-2 hétig mindig legyen otthon valaki. Mi is ezt csináltuk. 2 hétig 24 órában felügyelet alatt volt a két jószág.
A kergetőzés pedig biztos nem fog megszűnni csak úgy.
A cicám az ölemben alszik most, a kutyám mellettem de mégis összebújva alszanak. Ha most kimegyek a konyhába, rohan utánam mind a kettő, teszek-veszek, ezek ketten meg elkezdenek kergetőzni. Nincs ezzel gond, csak fegyelmezni kell mind a ketőtt: a kutya ne harapj meg a cicát, a cica n karmolja ki a kutyát.
Ha odafigyelsz, kb 2 hét alatt összeszoknak majd. Én példálul már otthagyhatom a két jószágot enni, nem szedik el egymás elöl az ételt, nem is balhéznak. Ha nem vagyok itthon (lekameráztam) gyakorlatilag egész nap alszanak és kész. Se a házat, se egymást nem szedik szét. Ezeket a dolgokat egy kerek hónap alatt elértem velük, szóval kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!