Sántít a kutyusom?
Sziasztok.
Most vettem észre, hogy a kutyusom nem áll rá a bal hátsó lábára. Délután még semmi probléma nem volt vele.
Megnéztem a tappancsát, és az egyik körme "hozzá van nőve" a "tappancs párnájához". (Bocsi, nem tudom a rendes nevét).
Holnap mindenképpen viszem orvoshoz, csak érdekelne, hogy vajon mi lehet ez? Létezik benőtt köröm a kutyáknál? Vagy ez nem az?
Köszönöm a segítséget.
Visszahajlott a köröm , amit látsz, hogy bele van nőve? Tisztában vagy a kutyák karmának egészséges hosszával?
Ha túlnő a karom, bizony belenőhet.
Ez visszahajlott, túlnőtt körömnek hangzik. Az állatorvos le fogja vágni. Lehet, hogy vérezni is fog, mert az élő rész is természetellenes mértékben túlnőtt. Erre oda kell figyelni, mert kellemetlen és egészségtelen dolog a kutya számára, hosszú távon eldeformálódhat a lába egy túlnőtt köröm miatt, vagy ha belenő a húsba, a fájdalom mellett el is fertőződhet.
Kérd meg az állatorvost, hogy a kutya többi körmét is ellenőrizze, és mutassa meg, hogy tudod otthon ápolni.
Köszönöm a válaszokat!
Közbe megjártuk az orvost, aki azt mondta, hogy ez a kutyakozmetikus hatásköre. Akkor mentünk a kozmetikushoz, aki mondta hogy nem tud vele mit kezdeni. Utána még 2 másik kozmetikába is mentünk, onnan is elküldtek vissza a dokihoz. Délután tudunk menni egy másik orvoshoz.
Most majd az István utcai Állatklinikára megyünk. Már hívtam őket, elmondtam a problémát, mondták hogy menjünk nyugodtan. Remélem nincs nagy baja. Rossz nézni hogy 3 lábon ugrál csórikám.
Vettem neki a kedvenc rágócsontját, azt most előszeretettel rágcsálja. Addig se akar futkározni. :)
Szóval az egyetemre mentél. Tudtam volna olcsóbb és jó dokit is mondani. Bár most már mindegy.
Akkor végül is nem is a karom a gondja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!