Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hamis lenne a kutyám?

Hamis lenne a kutyám?

Figyelt kérdés
A kutyám ha jön idegen akkor ugatja(félnek tölle,eléggé ugatja) de harapni nem harap. Mindig megfogom hogy ne legyen semmi,persze nem is lenne de azért mégis megfogom mert félnek tölle. Sokan mondták rá hogy hamis. Emiatt hamis lenne?
2010. márc. 3. 17:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A kutya megérzi, ki a rossz ember.

Az én kutyám is ugat mindenkire, amíg kerítésen kívül van, de nem "mérgesen". Sőt, a közelebbi ismerősökre szintén ugat, de tisztán hallani, hogy játékra hívná őket, és ahogy belépnek, akkor már a testtartásán is ez látszik. Ha viszont olyan ember jön hozzánk, aki 'rossz ember' arra már a kutya is haragosan morog, esetleg vicsorog. Ilyenkor bezárjuk, bár az ilyen emberek nem is nagyon jönnek be kapun belülre (nem, nem a kutya véleménye alapján döntünk arról, hogy ki jöhet be, egyszerűen a kutya megérzi, hogy ki nekünk a rossz - és nem feltétlen a vízdíjszedő...)

2010. márc. 3. 17:59
 12/16 anonim ***** válasza:
az én kutyám is megugatja,ha jön valaki - de nem támad,inkább csak jelez,hogy valaki érkezett :) aztán meg csóválja a farkát és megy oda,hogy simizzék :) szerintem ettől még nem hamis,csak "szól" a gazdinak,hogy jött valaki.
2010. márc. 3. 19:02
 13/16 anonim ***** válasza:
Ez remek, az én kutyáim meg gondolkozás nélkül megharapnák azt aki rosszban sántikál mégis mindenki cukizza őket, egészen a végsőkig (amíg tényleg rá nem jönnek hogy harap)... -.-" Érdekesek az emberek.
2010. márc. 3. 19:25
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem, nem hamis a kutyád.

Az a kutya hamis, aki ok nélkül, váratlanul, teljesen megszokott, általános szituációkban is képes odakapni, odaharapni az embernek - akár a gazdájának is.

Pl. jön egy idegen, a kutya csóvál, odamegy, ismerkedik, elfogadja a simogatást, talán még kéri is, és a simogatás kellős közepén egyszer csak odaharap anélkül, hogy az idegen ember túl közel ment volna a pofijához, vagy meghúzta volna a szőrét, stb.

A kutyád jó házőrző: jelez neked, ha idegen jön.

Abban biztos vagy, hogy nem félelemből csinálja (testtartás, hangszín, stb.)?

2010. márc. 3. 20:34
 15/16 A kérdező kommentje:
Biztos hogy nem mert csóvája a farkát. Amikor fél akkor bemegy a házába.
2010. márc. 4. 06:17
 16/16 anonim ***** válasza:
Akkor jó. Mert arra gondoltam még, hogy félelemből, idegességből ugatja meg az idegen emberekhez. Az ilyen viselkedés vezethet hamissághoz.
2010. márc. 5. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!