Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet azzal tenni valamit, ha...

Lehet azzal tenni valamit, ha a kutyám nem jön ki más kutyákkal?

Figyelt kérdés
Sok örökbe fogadható kutyát is hirdetnek így, miszerint egyke kutyának ajánlják, mert másokkal nem jön ki. Az én kutyámmal voltunk már szocializációs tréningen, kutyaiskolában és elég sok mindent kipróbáltunk, de egyszerűen nem szeret idegen kutyákkal lenni. Ha éppen nem ugat rájuk őrült dühvel, akkor nem foglalkozik velük. Nagyon ritka, ha játszik valami más kutyával. Létezik ilyen, hogy egyszerűen magának való? Lehet ez ellen mit tenni vagy bele kell törődni? Úgy szeretnék kutyás társaságokba járni vele, de emiatt lehetetlen. :(
2010. márc. 3. 15:09
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszi. De ezt is csináltam vele hónapokig, mégsem használ. Fojtóval is dolgoztunk, de semmi. :S A jutalomfalat meg olyankor nem érdekli. :( Igazából már teljesen feladtam, talán már csak azt várom, hogy rábólintsanak, hogy tényleg reménytelen. :( Még a Cerbit megpróbáljuk, ha az sem használ, akkor beletörődök, hogy ő egy ilyen kutya. :(
2010. márc. 4. 22:25
 12/13 anonim ***** válasza:
Engedted össze már másik kutyával? Ha igen, egyből verekedett?
2010. márc. 5. 15:57
 13/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, félreértetsz valamit. Minden nap össze van/volt engedve másik kutyákkal, de nem verekszik, hanem ugat.

Azaz. Nagy öröm, hogy most már mindez a múlté! :) Egy véletlen folytán elkeveredtem a kutyámmal egy probléma megoldó napra, ahol egy nagyon jó kiképző volt. Rávezetett arra, mit csinálok rosszul, megmutatta, hogyan tanítsam meg a kutyámnak, hogy komolyan vegye, ha rászólok és megmutatta a flakont. :D Két nap után már hihetetlenül működött, az azóta eltelt közel 2 hónap alatt pedig egyre ritkábban kell a flakont a sétára vinnem és az esetek többségében már el sem kezdi az ugatást. Ha rá is kezd, elég szólnom és abbahagyja! A flakon már csak nagyon ritkán kell! Sőt, azóta 180 fokot fordult, azzal egyszerre, hogy az ugatást abbahagyta, odamegy idegenekhez simogatásért is, ami hihetetlen változás tőle, mert régen morgott az emberekre! Ha nem is játszik minden kutyával, csak egy-kettővel, de végre öröm a séta minden perce, nincs egy hangja sem! bevallom, már teljesen feladtam másfél év kétségbeesett küzdelem után.

Köszönöm mindenkinek a válaszát. Tanulság, hogy nem kell ítélkezni olyan dologról, amit még nem láttam (hiszen a flakon ti is javasoltátok). És tanulság, hogy kell legyen az emberben rugalmasság a nevelési módszerek tekintetében. Ez a kiképző hölgy is ezt tette, minden kutyát azzal a módszerrel nevel, ami az adott kutyához passzol.

Azt hiszem, ha legközelebb hasonló helyzetbe jutok, nem fogom egyből elutasítani a tanácsokat, inkább utána járok, megnézem és főleg kipróbálom a gyakorlatban.

2010. ápr. 17. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!