Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Orzo vedokhoz erto emberek...

Orzo vedokhoz erto emberek help (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nemsokara meglesz a szemely es vagyonori papirjaim. Ugy gondoltam kutyaval szeretnek dolgozni. A kikepzom 4 fajtat ajanlott. Rottweiler , dobermann pincher , nemetjuhasz, malinois ( az utobbi nem tetszik)

az elso 3 kozul melyik latna el legjobban a feladatot? Nemetjuhasz elvileg engedelmesebb a masik kettonel. De kevesbe remiszto latvany. Szerintetek melyik mellett dontsek? Kutya suliba jarnek vele. Soroljatok fel az erenyeiket es a hatranyokat is. Koszonom

2015. jún. 27. 23:54
 1/8 anonim ***** válasza:

én a német juhászt javasolnám, talán azért is, mert egy kicsit elfogult vagyok a fajtával kapcsolatban

sok jó tapasztalatom van velük, szerintem egy nagyon okos és tanítható fajta, sok foglalkozás + kutyasuli mellett biztosan nem fog csalódást okozni

szerintem nem kell, hogy rémisztő látványa legyen. elég, hogy nagytestű kutya, tekintélyt parancsoló külsővel, és már csak ránézésre is bárki tudja, hogy mire képes

a rottweiler talán erősebb kezű irányítást igényel

de ha ez megvan, akkor belőlük is ki lehet hozni a maximumot

a rottweiler harapása a legerősebb az összes kutyafajta közül

a rottinak talán hátránya lehet, hogy több egészségügyi probléma is felléphet nála

a másik kettővel nincsenek személyes tapasztalataim, de már hallottam róluk ezt-azt

bármelyikük alkalmas lenne a feladatra

2015. jún. 28. 00:10
 2/8 icu75 ***** válasza:
Szerintem bármelyik fajta jó ezek közül amit ajánlottak. Igazából a német juhász és malinois azért jó mert már 1évesen viheted melózni,de a dobit meg a rottit másfél évesen szerintem. A juhászokkal (német és belga) könnyebb dolgozni,az őrzőkkel(dobi,rotti)kicsit több kutyás tapasztalat kell. Ezek alapján ha kölyköt veszel vár rád 1-1,5 év nevelés-képzés,hogy dolgozni tudj,ha pedig felnőtt kutyát vennél akkor szerintem juhászt válassz mert a másik kettőhöz eléggé fel kell kötni a gatyádat. Ne a rémisztőség legyen a választási szempont.
2015. jún. 28. 00:24
 3/8 anonim ***** válasza:
A németjuhász jó ötlet, nekem is volt és nincs rossz tapasztalatom. A rottweiler mintha mozgékonyabb lett volna de arra ügyelj hogy ők kevésbé viselik el más kutyák jelenlétét (mondjuk szoktatással ez megoldható). A másik kettőről nem tudok nyilatkozni.
2015. jún. 28. 00:25
 4/8 A kérdező kommentje:
Ha a elengedem az adott kutyat melyik marad mellettem ? Ugyertem hogy atlagba kikepzes nelkul? Melyik az amelyik nem koborol el hanem szorosan mellettem marad? (Tudom kutyatol fugg de azert megis)
2015. jún. 28. 01:07
 5/8 anonim ***** válasza:

Nehéz az utolsó kérdésedre válaszolni, hiszen egy ivaros, neveletlen kutya megy a saját feje után, így szerintem nem lehet kijelenteni, hogy ez vagy az a fajta melletted marad nevelés nélkül.

Ha kutyasuliba járnál vele, akkor bármelyik a három közül, mert bár a dobi és a roti elég nehéz esetek, ha van segítséged, könnyebb lesz kezelni!

2015. jún. 28. 06:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Attól is függ, egyébként hol, hogyan szeretnéd tartani a kutyát.

Bármelyik megfelel személyvédelemre, de ne csak ez legyen a szempont, hanem a munkán kívüli életetek is.

A dobermann csak lakásban tartható alapvetően, egyrészt mert télen kint nemcsak fázik, hanem az egészsége is rámegy, tönkremennek az ízületei. Persze dolgozni dolgozhat kint télen is, de pihenni a lakásban a helye. Másrészt, mert erősen kötődik a gazdájához, gazdifüggő.

Talán a legegyszerűbb a fenti fajták közül a német juhász, őt a legkönnyebb képezni, kevésbé önfejű, mint a roti, dobi.

Az, hogy póráz nélkül ne menjen el mellőled, az nevelés kérdése, nem fajtától függ! Illetve, minél jobban kötődik hozzád a kutya, annál inkább melletted akar lenni mindig.

2015. jún. 28. 07:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Németjuhászt válassz, talán még a legalázatosabb fajta a 4-ből. Jó munkakutya, és jó társ egyben.
2015. jún. 28. 08:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Kezdőnek inkább nj. Mind nagyon jó kutya egyébként, de kezdőnek én nj-t mondanék. Csak fontos, hogy jó helyről, rendes tenyésztőtől vegyél egészségügyi szűrésekkel, nehogy belefuss egy beteg kutyába. (Ami még így is megtörténhet).
2015. jún. 29. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!