Mit tegyek? Egész este vonyít a kutya.
Kölyök? Mert akkor nyilván vonyít, szüksége van a család közelségére, az egyedüllét számára nem természetes, és nem is megszokott dolog.
Be lett szoktatva a helyére? Mert ha nem, nyilván vonyít, nem érzi ott jól magát.
Nyugodtan le lehet pontozni ha már az érvelés nem megy, nem lepődök meg, attól még ki kell nevelni a kutyából az állandó vonyítást. És pedig több okból kifolyólag:
- Ha házőrző a kutya, az állandó vonyítással pont az eredeti feladatát nem tudja ellátni. A tulaj megszokja hogy a kutya folyamat üvölt, ki se néz, közben kirámolják a kecót.
- A simogatás/megetetés nem jó módszer, a kutya pavlovi reflex alapján megszokja hogy csak vonyítania kell és máris jön a kaja/cirógatás, és csak mégjobban rászokik.
- Előbb-utóbb valaki ráun a közvetlen környezetedben, és jobb esetben csak a kutyát intézi el (errefelé sajnos megtörtént párszor, városban ez különösen gyakori)
Lepontozni meg én is tudok. Na lássuk csak...
23:29, van is valami épkézláb mondanivalód a témáról vagy csak trollkodtál egy jót, persze szigorúan az egészséged megóvása érdekében? Őszintén sajnálom hogy a te kis elképzeléseid nem egyeznek a valósággal, de ez nem az én bajom :) a tarisznyarák esete az autóbusszal, tudod. Nem kell megérteniük egymást, de az autóbusz az erősebb.
Érdekesmód nekem 4 kutyám volt eddig, és eszükbe se jutott éjszakákat átvonyítani. Nem ütöttem egyiket se bottal, ezt csak te próbálod a számba adni.
A mínuszt pedig helyből kaptad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!