Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyának próbálok tanítani...

A kutyának próbálok tanítani hogy "fekszik" de nem tudom rá venni. Hogy lehet megtanítani?

Figyelt kérdés
2015. jún. 26. 18:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
2015. jún. 30. 09:35
 12/16 anonim ***** válasza:

amit az első válaszoló és meg valaki aki egyet ért vele és úgyanúgy tanulta akkor az eléggé béna, "erőszakkal tanitok mindent a kutyanak' típusú kutyasuliba járt, normálisabb iskolákban nem igy tanitják és láss csodát a kutyám megtanult lefeküdni vezényszóra erőszak nélkül is :'D

én is azt a módszert tanultam, hogy leül a kutya, majd lehúzom előtte a jutalomfalatot és amikor lefeküdt (klikk) , kaja majd dícséret

2015. júl. 3. 13:47
 13/16 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. A lehúzásos módszer is jó és működik. Évtizedekig ezzel tanították a munkakutyákat és nem volt velük baj, versenyeken is kiválóan teljesítettek, de nem is kellett cirkuszi mutatványokban résztvenni. A saját kutyám is így tanult és futtában ha kiadom a parancsot mintha lelőtték volna úgy vágja hasra magát.Nincs megfélemlítve vidáman csóválja a farkát. Jutalomfalatot csak nagyon ritkán alkalmaztam,simogatás kedveskedő hanglejtés bőven elég. De biztos rossz a módszer. én elhiszem ,hogy vannak olyan fajták amiknél nem jó alkalmazni, mert megtörnek és félni kezdenek, de egy erős akaratú "bunkó" kutyánál nálam és sok más sporttársnál bevált módszer a pórázra lépés, lehúzás. Nem 0-ra kell pontozgatni ,hanem el kell fogadni hogy van a "divatmódszereken"cézármilánokon " kívül más alternatíva is ami már bizonyított.
2015. júl. 3. 14:08
 14/16 anonim ***** válasza:

Drága 1-es képzeld azzal a módszerrel, hogy elhuzom az orra elott a falatot es ugy fekszik le, az is működik....

Es nem munka kutyát képez a legtöbb ember, hanem családi kutyának tanítja meg az alapokat ( ahonnan, ha akar tovább tudja fejleszteni a kutyát)

Ennyi erővel régen a kutyakikepzesben használtak szöges nyakorvet, az is használt, mégse használják a normálisabb emberek ezt a megoldást...

12-es voltam

2015. júl. 3. 15:45
 15/16 anonim ***** válasza:

Munkakutya is lehet családi kutya, a kettő nem zárja ki egymást. Mellesleg a szöges nyakörv sem egy elvetemült dolog, tompa szögek vannak rajta,szintén használjuk kiképzésen ha a kutya olyan típus és be kell törni, ugyanúgy van létjogosultsága mint a sokak által sátáni eszköznek beállított elektromos nyakörvnek, ami nélkül pl ételmegtagadást elég lehetetlen feladat megtanítani egy kajás kutyánál, aki csak a gazda jelenlétében nem eszik.

A kérdező próbálja végig a dolgokat, ha nem válik be a kajamutogatós finom módszer ,akkor nem árt ha tudja hogy van másnak is bevált alternatíva.

2015. júl. 3. 16:46
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenkinek igaza van és mindegyik módszer jó.

Ez kutya függő, hogy melyiknél mi válik be. Az egyik kutyám a kajamutogatóssal könnyedén megtanulta a parancsot, a másiknál meg csak a lehúzós módszer segített. Ez nem állatkínzás, hanem rávezetés, és közben a kutya nem szenved. Minden kutyát más motivál és máshogy lehet rávenni a dolgokra, ezért kell nagyon jól ismerni a kutyánkat, mielőtt tanítanánk nekik nehezebb trükköket. Az embereknek pedig meg kellene tanulniuk nem kritizálni mások véleményét, módszereit, hanem csakis kizárólag az adott kérdésre válaszolni!

2015. júl. 3. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!