A kutyának próbálok tanítani hogy "fekszik" de nem tudom rá venni. Hogy lehet megtanítani?
amit az első válaszoló és meg valaki aki egyet ért vele és úgyanúgy tanulta akkor az eléggé béna, "erőszakkal tanitok mindent a kutyanak' típusú kutyasuliba járt, normálisabb iskolákban nem igy tanitják és láss csodát a kutyám megtanult lefeküdni vezényszóra erőszak nélkül is :'D
én is azt a módszert tanultam, hogy leül a kutya, majd lehúzom előtte a jutalomfalatot és amikor lefeküdt (klikk) , kaja majd dícséret
Drága 1-es képzeld azzal a módszerrel, hogy elhuzom az orra elott a falatot es ugy fekszik le, az is működik....
Es nem munka kutyát képez a legtöbb ember, hanem családi kutyának tanítja meg az alapokat ( ahonnan, ha akar tovább tudja fejleszteni a kutyát)
Ennyi erővel régen a kutyakikepzesben használtak szöges nyakorvet, az is használt, mégse használják a normálisabb emberek ezt a megoldást...
12-es voltam
Munkakutya is lehet családi kutya, a kettő nem zárja ki egymást. Mellesleg a szöges nyakörv sem egy elvetemült dolog, tompa szögek vannak rajta,szintén használjuk kiképzésen ha a kutya olyan típus és be kell törni, ugyanúgy van létjogosultsága mint a sokak által sátáni eszköznek beállított elektromos nyakörvnek, ami nélkül pl ételmegtagadást elég lehetetlen feladat megtanítani egy kajás kutyánál, aki csak a gazda jelenlétében nem eszik.
A kérdező próbálja végig a dolgokat, ha nem válik be a kajamutogatós finom módszer ,akkor nem árt ha tudja hogy van másnak is bevált alternatíva.
Szerintem mindenkinek igaza van és mindegyik módszer jó.
Ez kutya függő, hogy melyiknél mi válik be. Az egyik kutyám a kajamutogatóssal könnyedén megtanulta a parancsot, a másiknál meg csak a lehúzós módszer segített. Ez nem állatkínzás, hanem rávezetés, és közben a kutya nem szenved. Minden kutyát más motivál és máshogy lehet rávenni a dolgokra, ezért kell nagyon jól ismerni a kutyánkat, mielőtt tanítanánk nekik nehezebb trükköket. Az embereknek pedig meg kellene tanulniuk nem kritizálni mások véleményét, módszereit, hanem csakis kizárólag az adott kérdésre válaszolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!