Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyámmal van a baj?

A kutyámmal van a baj?

Figyelt kérdés
Szituáció: A kutya a múlt héten elvágta a lábát, össze kellett varrni, és azóta bent van, csak dolgát végezni mehet ki. Eddig is kint-benti kutya volt, de ez az állandó 4 fal közti élet borzasztóan megviseli(nagyon nagy mozgásigénye van), csakhogy ha hagyom őt póráz nélkül kicsit tovább a levegőn, elkezd vágtázni/ugrálni, és már egyszer fel is szakadt a seb, így csúszott a varratszedés ideje. A másik probléma, hogy épp emiatt sokszor nagyon túlpörög benn, és harapdál, szétszed mindent, beleértve a lábán a kötést, amit így naponta kell cserélni. Így hát kitaláltuk, hogy veszünk neki valami enyhe nyugtatót, hogy ha nagyon nagy a gáz, kicsit lehiggadjon. Először adtak a gyógyszertárban Sevenalt, amiről azt mondták, hogy lehet, hogy még 1 egész darabot sem kell kapnia, mert attól bealszik. Erre nem hogy nem aludt be, de még rosszabb lett tőle.Ezt eljátszottuk kétszer. Kértem egy másik fajtát(a híres SOS Animal BonBon), amitől szintén semmi nem történt. Úgyhogy most már fogalmam sincs, hogy a gyógyszerben van a hiba, vagy a kutyámban??
2010. márc. 2. 00:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
harmadik hozzászóló vagyok...szegényke, remélem meggyógyul. ha sokat aludt, az tök jó, mert az alvás közben történik a leggyorsabb gyógyulás.
2010. márc. 2. 12:42
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy kutya elvan 3 vagy akár két lábbal is, ha mellsőkről van szó... Ezért bekötözném a sérült lábát vagy merevre (használhatatlanra), vagy gyűrhetetlenre (rohangálás közben szét nem nyíló, talajjal közvetlenül nem érintkező tappancs) és kimennék vele, legfeljebb hosszú pórázzal visszafognám, ha túl kerge módba kapcsol.

A benti kötéspiszkálást pedig állandó jelleggel tiltanám és nehezményezném.

2010. márc. 2. 13:58
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti kérdésedre:

A Sevenal egy nagyon erős gyógyszer, súlyos epilepszia kezelésére való, és én úgy tudom, hogy csak receptre kapható. Én nem is értem, hogy hogy adhattak ilyet a gyógyszertárban neked egy pörgős kutya lecsillapítására...

Ha nem epilepsziás görcsre adják, simán előfordulhat, hogy még jobban felpörög tőle a kutya.

Az Animal Bonbonnak hasonló a mechanizmusa, mint a Sedaline-nak. Csak akkor nyugtat, ha a kutya eleve nyugodt. Ha felfokozott idegi állapotban van, nem ér semmit. (Sedaline-t szoktak használni problémás kutyák befogásához vagy kezeléséhez, de még azelőtt be kell neki adni, hogy bestresszelné, felidegelné magát).

Amúgy a Bonbont sokan dicsérik, lehet, hogy a te kutyádnál pont nem vált be...

Tudom még ajánlani a homeopátiás Phosphorus CH30-at nyugtató gyanánt. Gyógyszertárban kapható recept nélkül, kb. 600 Ft. A kutya szájába kell tenni 5 golyócskát, és hagyni ott elolvadni (ne nyelje le), vagy egy kevés vízben felolvadni és megitatni vele.

2010. márc. 2. 17:25
 14/17 A kérdező kommentje:
nna az első válasz a valódi kérdésemre:D köszönöm! A Sevenalt én sem értem. Pedig nekem azt mondták, hogy tüzelő kutyáknak is azt adják... pff. amúgy nem erős... a lényege a feszültség-és görcsoldás lenne, de szarik az bármit oldani:D
2010. márc. 2. 17:44
 15/17 Akiteki ***** válasza:

Már nem először olvasom, hogy az idióta gyógyszerész orvost játszik! Semmilyen gyógyszert ne adj a kutyának az orvos utasítása nélkül! Létezik kutyának való nyugtató: sedalin zselé. De ezt is csak receptre adják.

Kérdezd meg az orvost, hogy ha jó sok és erős kötést teszel rá, akkor mehettek-e hosszabb sétára.

Nekem az egyik kutyámnak a farka sérült, és folyton rágni akarta. Tettem rá a mosószerben lévő adagológömböt és szigetelőszalaggal ráragasztottam, mert ő is leszedte a kötést. De ha az orvos azt mondja, hogy jó sok kötéssel ráléphet, az is remek megoldás, ahogy előttem írták.

2010. márc. 2. 20:58
 16/17 A kérdező kommentje:
az orvos beleegyezett.
2010. márc. 3. 11:47
 17/17 A kérdező kommentje:
nna amúgy téma berekesztve:D köszi a hozzászólásokat
2010. márc. 3. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!