Arra lennék kiváncsi, hogy ha egy kiskutya mondjuk nem 8 hetesen hanem 10-11 hetesen kerül az új gazdihoz abból milyen probléma származhat? Vagy mik ennek a hátrányai? Kevésbé fog kötődni az új gazdikhoz, vagy nagyon fog hiányozni neki a régi környezete, nevezebb hozzászoktatni azokhoz a szabályokhoz amikhez az új gazdinál alkalmazkodnia kellene?
Az a baj, hogy szakmai gyakorlatom van ezért 11-12 hetes korában tudnám elhozni a tenyésztőtől a kiskutyát. Tudom, hogy ezt tőle is megkérdezhetném, de csak most vetődött fel. Előre is köszi mindenkinek! :)
És a kutyának? Szerencsétlen hozzászokik az ottani környezethez, elviszik a tesóit és amikor nem számít rá egyszercsak puff őt is egy idegen környezetbe pakolják. Habár gondolom ez nem teljesen így működik :D
2015. jún. 22. 21:37
3/9 anonim válasza:
A kutyák nagyon jól tudnak alkalmazkodni. A kölykök még jobban. Semmi hátránya nem lesz sem neked, sem a kölyöknek, ha később viszed haza.
2015. jún. 22. 21:39
4/9 anonim válasza:
Nem okoz problémát. Én 12 hetesen vittem haza az egyik kutyámat, és rögtön otthon érezte magát ahogy hazavittük. Mikor beraktuk az autóba (mikor hoztuk haza) még nyöszörgött, de utána már boldog volt, hamar megszokta a helyet otthon. Nem hiszem hogy problémát fog okozni ha később hozod el.
2015. jún. 22. 21:48
5/9 anonim válasza:
Semmi hátrány nem fog belőle származni. Abból lehet, ha hamarabb hozod (szocializálódással kapcsolatos gondok) ha később hozod, abból semmi gond nem lesz.
2015. jún. 22. 21:53
6/9 anonim válasza:
Minél tovább van az anyjánál a kutyus, annál kevésbé kötődik hozzá. Szép lassan az anya-kölyök kapcsolatból kutya-kutya kapcsolat lesz. Minél tovább van ott, annál kevésbé lesz gázos az elválás. Emiatt nem kell aggódnod, csak jót teszel vele.
2015. jún. 22. 21:56
7/9 anonim válasza:
Egyaltalan nem baj, sot igy legalabb amikor jatszik a tesoival akkor megtanulja hogy mennyire szabad a fogat hasznalni jateknal.
Sokkal konnyebb lesz szobatisztasagra is szoktatni.
2015. jún. 22. 21:56
8/9 anonim válasza:
Ez nem jelent semmi problémát, sőt, igazából még jobb is a kutyának, már annyira nagyon nem baba. Én 13 hetesen hoztam el a kutyámat, teljesen jól alkalmazkodott az első perctől kezdve, soha nem sírt, már első nap is szépen, csendben aludt éjjel. A kötődéssel sem volt semmi gond. :) Ez inkább előny, mint hátrány, a kutyának is.
Reméljük, a tenyésztő addig is tanítgatja, családi környezetben tartja. Az enyém addigra pórázhoz volt szoktatva.
2015. jún. 23. 07:31
9/9 anonim válasza:
én is úgy hoztam haza őt , és nagyon megszerette 2 nappal utána a helyet :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!