Ha nem sokkára hozzám kerül egy kölyök border collie és lakásba tartanám mien körülményt teremtsek neki?
Milyen játékokat szeretnek?
Először hám vagy nyakörv?
A szőrét a show kutyáknak mien rendszerességgel kell vágni és fésül getni?
Aneveléséhez valami tipp?
Nyakörv, míg tanul sétálni. Utána mindegy, ha már nem húz és engedelmes.
Szőrápolást kozmetikusra bízd, ha kiállítási kutya lesz, illetve a tenyésztője is elmondja, megmutatja, hogyan kell.
Játék: a border collie mozogni, dolgozni szeret. Frizbí, labda.
Nevelés: először is bővebben olvass utána általában a kutyanevelésnek, és a fajta igényeinek is.
Szobatisztaságra nevelés: eleinte kb. 2 óránként kiviszed, ha kint piszkít, dicséred, ha bent, nem bántod, hanem gyorsan feltakarítasz. Jó pár-pár hónap, mire szobatiszta lesz.
Első tanulnivalói a neve, helyedre, maradsz, gyere ide, pórázhoz szoktatás.
Ha megvannak az oltásai, kb. 14 hetes kortól kutyaovi, majd kutyasuli. Válassz valami kutyás sportot is majd vele, ami leköti a fizikai és szellemi energiáit.
Nagyobb korában minimum napi 3 séta szükséges, a séták során jól legyen lemozgatva, futás, labdázás, frizbízés, sport, más kutyákkal játék, trükkök tanulása.
Röviden ennyi. Amúgy a tenyésztőjének is tegyél fel nyugodtan minden kérdést, ami eszedbe jut.
Köszönöm
nem kiállitási kutya lesz,az halosdtam hogy ha nem versenyezni szeretnék agilityből meg ilyesmikből akkor jobban járok egy show borderrel ez szerinted igaz?
egy show borderrel is versenyezhetsz agilityben vagy akármiben, kérdés, hogy milyen eredménnyel. egy munkavonalú vagy még inkább agilitys vonalú bordert nem fog legyőzni, de ha nem vb a cél (és nem kell, attól még lehet élvezni) akkor miért ne?
ettől még a foglalkozás ugyanúgy kell nekik is. a legtöbb show border még mindig aktívabb egy átlag kutyánál (nem az összes, de nekem azok a medvék, akik a szépen álláson kívül mást nem tudnak, nekem már nem tartoznak a borderek közé...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!