Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon szeretnék egy kiskutyát...

Nagyon szeretnék egy kiskutyát, de van, mikor megingok és felmerülnek benne a kételyek, hogy mi van ha? BŐVEBBEN LENT!

Figyelt kérdés
De aztán látok egy kutyát ahogy sétáltatja a gazdija és máris 100%-ig biztos vagyok, abban, hogy nekem "kell" kutya. De aztán megint megingok, aztán megint tudom, hogy mit akarok és ez így megy tovább. Most mit tegyek? Nektek nem volt ilyen? :S
2010. márc. 1. 18:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia! Milyen kételyek merülnek fel benned? milyen kutyát szeretnél? hol élsz kertes ház panel? Mennyi időd lenne rá napi szinten? Szereted a nagy sétákat? Mennyi pénzed van magára a kutyára és utána az ellátására ezeket tisztáznod kell el kell döntened ezek alapján milyen fajta kutya lenne neked jó! Egy kutya 10-20év felelőséggel jár!
2010. márc. 1. 18:13
 2/11 anonim ***** válasza:
Amíg kételyeid vannak, addig ne vállald, mert ez nagy felelősség!
2010. márc. 1. 18:20
 3/11 A kérdező kommentje:

Szia! Kertes házban lakok, imáádok sétálni.

A kételyeimet nem tudom szavakba önteni, de olyanok is fel tudtak merülni h. mi van ha nem tudok rá elegendő időt szánni, de mivel nagyi itthon van ezért ez valamivel könnyebb lesz (sulis vagyok) és anya is sokszor van itthon.,Mivel kertes házban lakunk ezért kinti lenne a kutyus, tibeti terrier keverék(volt már ilyen nekem) én sétáltatnám, meg én etetném (bár néha a szüleim is besegítenek) meg végül is nem is unatkozna, mert a barátnőm kutyáival játszhatna. Legkésőbb 3-ra otthon szoktam lenni, és egy héten 1× megyek még zongoraórára.

2010. márc. 1. 18:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Szia! az első vagyok ahogy olvasom gondolom még nagyon fiatal vagy! Beszéld meg a családoddal ők szeretnék e mert nekik is lesz részük még a nevelésbe főleg anyagilag ha szerintem ők is válallják akkor lehet de egyedül ha csak te szeretnéd még ne vágj bele!
2010. márc. 1. 18:28
 5/11 anonim ***** válasza:

Lesz e rá elég időd, foglalkozni vele...

Írtad szeretsz sétálni, hát ezentúl már mehetsz vele majd.

Barátnődnek is van kutyája, így négyesben mehettek, ti beszélgettek, közben figyelve a két kópéra, akik fergeteges hancurba vetik energiájukat.

Etetés, gondolom nevelése is besegítenek a szülők, meg otthon van a nagymamád is.

Ezen felőle már te tudod, hogy menni időd lenne még rá, foglalkozni vele (tanítani, játszani). A tanulás átlagosan mennyit vesz el a napodból? Mondjuk közben is kell pihenni, akár azt az időt a kutyussal is tudod tölteni. Meg a ház körül is gondolom be-be segítesz a szüleidnek, de ez sem lehet olyan vészes időben.

Szóval ebből kiindulva, lenne rá időd? Neked kell tudni!

Írtad volt már kutyátok, azzal ki foglalkozott?

2010. márc. 1. 18:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Amikor én csináltam anyuméknak egy képes könyv szerüt hogy meggyőzzem őket én is elbizonytalanodtam hogy kell e nekem...Annyi mundent olvastam a kutyákról jót,rosszat hogy tényleg elbizonytalanodtam.Ma már egy gazdi vagyok.^^és eggyáltalán nem bántam meg:D rengeteg szeretet adnak és nagyon aranyosak.
2010. márc. 1. 18:32
 7/11 A kérdező kommentje:

:)Van amikor csak egy fél órát vesz igénybe a tanulás, van mikor egy órát.

De az előző kutyámmal ( Monti ) is én foglalkoztam a legtöbbször, de volt olyan is, amikor a tesóm kiment hozzá játszani (F/16)aztán pedig én is kivittem a könyvet és ott tanultam, bár volt olyan mikor összeugrálta az egész tankönyvemet:)

2010. márc. 1. 18:37
 8/11 A kérdező kommentje:

18:32-es:)

Akkor én sem vagyok egyedül, és most, hogy mondod, megint felerősödött bennem az "akarat vágy" (ha értitek) :)

2010. márc. 1. 18:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia! TELJESEN megértelek, nekem is állandóan kételyeim voltak. Pld. mivan ha megunom, mivan ha csak nehezebbiti az életet, meg mivan ha,... . lehet, hogy ezek kicsit másak, mint a Te kételyeid. DE ahogy megláttam a kutyát, aki most már az enyém, rögtön elment minden, igaz egy fél évig azon gondolkoztam, hogy nem is kellett volna kutya, de utána szép lassan elmultak ezek a gondoloatok. Most ott tartok, hogy IMÁDOM, vele alszok, naponta többször megyek ki vele sétálni a normálisnál, iskolába arra gondolok, hogy mikor mehetek már haza, várom a sétákat, a közös játékokat, és imádok röhögni rajta, amikor néha olyan tökfilkó. :)
2010. márc. 1. 18:42
 10/11 A kérdező kommentje:

:D

Nahát! Én is ilyenekre gondolok mindíg:)

Köszi mindenkinek, nagyon sokat segítettetek:D

2010. márc. 1. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!