Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyások, akik a száraz táp...

Kutyások, akik a száraz táp hívei! Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés
[link]
2010. márc. 1. 12:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

A legjobb tápokat idehaza nem lehet kapni, mert senki nem képes megfizetni. Eddig csak azt csodálom, hogy nem terjedt el Magyarországon a "All-Natural Raw diet" (100% természetes nyers diéta). Amerikában vannak hívei,és talán pont ez az amit keresel.

[link]

[link]

De én ennek ellenére javaslom keress idehaza kapható prémium tápot a kutyusnak és keverd házi koszttal, esetleg kevés gyümölccsel.

2010. márc. 1. 16:16
 12/23 anonim ***** válasza:
58%

Ezt írja a végén:

"Nem minden jelenleg piacon lévő táp „romlott” és nem minden cég gyakorolja a fentebb leírtakat. Egyesek sokkal jobbak és tisztességesebbek, mint a másikak. Az, hogy kilistázzuk bármelyik oldalt sokkal bonyolultabb annál, minthogy bele lehetne foglalni ebbe a szövegbe. Te vagy a főnök, és most már tudod, hogy mire vigyázz. Kérlek, vedd komolyan kedvenced táplálását. Ez így van rendjén. Nyugodtan add tovább ezt az üzenetet, a jól értesült nyilvánosság változtathat a dolgokon."

"Hosszadalmas keresgélés után találtam rá az INNOVA márkára, ami egyelőre megnyugtatott és elég jól néz ki az összetétel tekintetében.

Ha bárkit érdekel, hogy az alapanyagok minősége, emészthetősége szempontjából melyik táp milyen minősítést kapott, itt egy pár példa Susan Peters-től (minél több a pont, annál jobb):

* ACANA 10/10

* Alpo 2/10 - 7/10

* Beneful 0/10

* Bil Jac 7/10

* California Natural 10/10

* Canidae 10/10

* Diamond Naturals 10/10

* Diamond Nutra 7/10

* Eukanuba 7/10 - 8/10

* Flint River Ranch 10/10

* IAMS 4/10 - 7/10

* Innova 10/10

* Nutro Natural 3/10 - 10/10

* Pedigree 3/10 - 9/10

* Pro pac 8/10

* Purina 0/10 - 6/10"

Tehát nem a tápetetés ellen van, hanem a rossz minőségű tápok ellen, csak ezt nem hangsúlyozta ki elégge!

2010. márc. 1. 16:20
 13/23 anonim ***** válasza:
*eléggé
2010. márc. 1. 16:20
 14/23 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy megnéztem pár 10/10 es tápot ezek közül, amik nálunk nem kaphatóak.

Szinte mindegyik 23% fehérjét tartalmaz.

Az Acana és Orijen pedig azt állítja, h annál több fehérje a jobb.

2010. márc. 1. 17:27
 15/23 anonim ***** válasza:
fontosnak tartom, pláne kölyökkorba a táppal való etetést. (Én Royallal etetek) de a felnötteknek inkább főzők. A gyomor hamarabb megemészti, mint a tápot. Ez még nem jeleni azt, hogy egyáltalán nem kapnak, de nem minden nap.
2010. márc. 1. 17:52
 16/23 anonim ***** válasza:
31%
5 nagytestű kutyám van, tápot és húst kapnak felváltva. Marha ill. pulykahúst, drága, de ez biztos hogy hús!!, kiegészítve zöldségekkel, gyümölcsökkel, tojással, illetve Purina tápot esznek. Gyönyörűek, hatalmasak, egészségesek. Nem vagyok a táp ellen, de valahogy jobban szeretik a húsos menüt. Két húsos nap, egy tápos nap. Nekem ez vált be. Én sem ennék életem végéig háztartási kekszet, mert a tudósok azt mondják az a jó nekem. Táposok, lehet lepontozni!!
2010. márc. 2. 11:40
 17/23 A kérdező kommentje:

engem nem érdekel kinek hány pontja van.

köszi a választ.

ilyenkor milyen húsokat veszel, megfőzöd, vagy hogyan és mivel adod nekik?

mi is használtunk purina pro plant de szerintem ettől kezdett el vakarózni a kutyusom.

2010. márc. 3. 11:31
 18/23 anonim ***** válasza:

Pulykából többnyire nyak, farhát kerül a menübe, marhából bármi, amit éppen kapni lehet. A hús nyersen kapják, hozzá főzök zöldségeket és tésztát. Gyümölcsök szintén nyersen. Sokan mondják, hogy megvadul a kutya, ha nyers húst kap. Ez marhaság, sok éve etetem így a kutyákat, mind kezesbárány. És nem eszik meg desszertként sem a tyúkokat, sem a kacsákat. Akkor nem lenne tojás. :) Ja, azt is nyersen ütöm bele a kajába. Persze etetéskor nincsenek ott a szárnyasok, mert pofátlanok, azt meg egy kutya sem szereti.

Nekem bejött a Purina tápja, de sok más igen jó táp van, válassz olyat, amit a kutyád szeret is, és nem allergiás rá.

2010. márc. 4. 18:35
 19/23 A kérdező kommentje:

köszönöm válaszod, épp azon vagyok egyébként:)

már ha a tápra allergiás:):S

2010. márc. 4. 19:11
 20/23 anonim ***** válasza:
A nyers hústól nem megbolondul a kutya, hanem beteg lehet, elkaphat férgeket vagy fertőzést. Főleg a sertéshústól. Az egyetlen amit lehet nyersen adni a kutyának az a marha.
2010. márc. 4. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!