Hiperaktív és autista gyermek mellé milyen kutyá/ka/t ajánlott választani? Tudom, ez elég speciális, de hátha van itt aki ért hozzá.
Nem tudok fajtát írni.
A goldi jó ötlet, fajtamentést ajánlom, ugyanis nektek felnőtt kutya kell, aki már tud "viselkedni".
Egy kölyökkutya harap, pusztán játékból, nem biztos, hogy jól tudjátok majd kezelni.
A goldit itt sokan keverik a labradorral - ez utóbbi a kedveltebb terápiás körökben.
Egy megfelelően képzett kutya bizonyítottan nagyon jó hatással van az autista gyermekekre, szóval a kutya dolog igen is jó ötlet.
Én azt ajánlom Nektek, hogy vegyétek fel a kapcsolatot egy segítőkutyás szervezettel, biztos, hogy ott szakszerű segítséget kaptok egy biztosan megfelelő kutya kiválasztására, sőt, akár kiképeztetésére. Nagyon híres és elismert pl a Neo, de sok jó szervezet van még.
Fajtának egyébként a labrador retriver, az uszkár (a nagyobb méretekben) és a leonbergi az, ami népszerű segítőkutya - nem véletlenül.
Az, hogy autista elég tág fogalom.
Alapvetően egy nyugodt természetű, kiegyensúlyozott kutya megfelelne (fajtát szándékosan nem írok, lehet keverék is), ha van a gyerek mellett még arra is időtök és pénzetek, hogy megfelelően képezzétek és a kutya igényeit is kielégítsétek. Ez még átlagos gyerek mellett is nehéz, nemhogy SNI-s gyereknél. De mivel mi nem látunk bele a család életébe, így nem is tudunk megfelelő tanácsot adni. Azokkal a szakemberekkel kellene konzultálnotok, akikhez fejlesztésre jártok. Sőt, szerintem is első körben egyszerűbb és olcsóbb lenne még az egyéni kutyás terápiát is megfizetni, mint egy saját kutyát tartani és képezni. Nekem is az a tapasztalatom, hogy szép eredményeket lehet elérni vele az autistáknál, de más a saját kutya, mint rendszeresen eljárni egy szakemberhez és egy képzett kutyához. Járjátok körül alaposan a témát és próbáljátok ki a kutyás terápiát, mielőtt belevágnátok egy saját kutya projektbe!
Esetleg staffordshire terrier?
Nagyon emberbarát kutyák, magas a fájdalomküszöbük (bírják a nyúzást), és megfelelő neveléssel jó családi kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!