Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Border collie fajtájú lehet...

Border collie fajtájú lehet őrző-védő képzésre vinni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 1. 08:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Igazából a border nem házőrző, az őv-képzéstől nem hiszem, hogy jobban őrizné a házat.
2010. márc. 1. 16:47
 12/17 anonim ***** válasza:

ne vidd el rá.

csak összehülyíted szegényt.

ő ezt is játéknak hinné és ott lehet h remekul teljesitene de biztos hogy igazi helyzetben max ugatna és annyi mert a kutya érzi hogy ki a rossz és ki nem.....

szerintem ez akkor csak felesleges pénzkidobás volna

én a helyedben inkább:

-agiliti

-flyball

-freezbee

és kulonféle trukkokre tanítanám mint hogy erre hordjam.

ő családi kutya tudod és ne mházörző

ha házőrzőt szeretnél akkor más fajtát válassz.

ne várd hogy a border collied védjen téged...

2010. márc. 1. 21:05
 13/17 anonim ***** válasza:

mert mindig a falkavezérnek kell védenie a falkát.

szoval neked kel llenned a falkavezérnek.

ne hagyd h felédkerekedjen mert kezelhetetlen lessz és makacs lesz.

szoval az más ha őrző fajtát választasz mert neki a vérében van az hogy védjen....

de ha őrző kutyát szeretnél hogy hordan iszeretnéd erre akkor azt ajánlom:VáLLASZ MAS fajtat

2010. márc. 1. 21:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Megint a második vagyok

A házat nem fogja őrizni,se akkor ha őrzőztök,se akkor,hogyha nem. Rohanni fog a kerítésnél,ha neki nem tetsző személy járkál ott,ugatni,jelezni fog,de házat őrizni nem. Nem arra vannak ők kitalálva

2010. márc. 1. 21:40
 15/17 A kérdező kommentje:
értettem:-) tehát akkor mégsem fontos nekem az hogy házőrzésre legyen alkalmas igazából,de jelzésre biztosan megtudnám tanitani. kertes házban lakunk de nem kinti tartásra hanem szabadon bejárhat bentire is estére bent fogom tartani.
2010. márc. 2. 07:42
 16/17 anonim ***** válasza:

Jelzésre nem kell tanítani, azt tudják maguktól a kutyák. Őrző-védő kutyában meg alapból benne van a védőösztön, és hiába nem ő a vezér, ő akkor is védi a családját. Ez az első amit egy ilyen kiképzésen megnéznek, hogy milyen a védő ösztöne. Amelyik elbújik a gazdi lába mögé amikor jön a kiabáló ostorral csapkodó csibész, az nem lesz jó őrzőkutya:)

A vadász, és terelőkutyákat nagyon ritkán lehet becsibészeltetni, viszont az erre kitenyésztett kutyák is játéknak veszik ezt, élvezik nagyon. Az más kérdés, hogy ha valaki esetleg megtámad téged, és őt elkapja, annak mr annyira nem lesz vicces...

2010. márc. 2. 09:52
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is így lakik a border, 3 éves koráig heti 2szer jártunk vele kutyasuliba, ahol ő volt egyedül ilyen "házikedvenc" a többi szinte mind németjuhász, roti és egyebek. Az első kutyasulinkban volt örző védő része is a délutánoknak, de a kiképző direkt meg is jegyezte mindig, hogy "őt nem neveljük erre, nem neki való"... A border egy bohókás, szeles, jópofa kutyus, ha jó kedve van, nem szabad ezt elrontani. Sosem tanította neki senki hogy kell őrizni a házat, de ez az ő területe, megvédi. Amúgy hozzá kell tennem azt is, hogy amíg szabadon van, senki nem mer bejönni tőle (szerelő, vízóra leolvasó stb), ő játékosan rohan feléjük mindig, de ezt az idegenek nem tudják :) Amekkora hangja pedig hétköznaponként van, hallottam én már szomszédtól hogy csengetés nélkül soha senki nem merne bejönni, pedig állítom nem lenne semmi bajuk :) De nem is baj, jó ez így... Ő is megérzi ki az akit be lehet engedni, ki az aki szokott itt járni, és ki az akit nem. Amennyire kell őriz, még rokonokat is megtéveszti néha, de amúgy egy kezesbárány :)
2010. márc. 2. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!