Border collie fajtájú lehet őrző-védő képzésre vinni?
ne vidd el rá.
csak összehülyíted szegényt.
ő ezt is játéknak hinné és ott lehet h remekul teljesitene de biztos hogy igazi helyzetben max ugatna és annyi mert a kutya érzi hogy ki a rossz és ki nem.....
szerintem ez akkor csak felesleges pénzkidobás volna
én a helyedben inkább:
-agiliti
-flyball
-freezbee
és kulonféle trukkokre tanítanám mint hogy erre hordjam.
ő családi kutya tudod és ne mházörző
ha házőrzőt szeretnél akkor más fajtát válassz.
ne várd hogy a border collied védjen téged...
mert mindig a falkavezérnek kell védenie a falkát.
szoval neked kel llenned a falkavezérnek.
ne hagyd h felédkerekedjen mert kezelhetetlen lessz és makacs lesz.
szoval az más ha őrző fajtát választasz mert neki a vérében van az hogy védjen....
de ha őrző kutyát szeretnél hogy hordan iszeretnéd erre akkor azt ajánlom:VáLLASZ MAS fajtat
Megint a második vagyok
A házat nem fogja őrizni,se akkor ha őrzőztök,se akkor,hogyha nem. Rohanni fog a kerítésnél,ha neki nem tetsző személy járkál ott,ugatni,jelezni fog,de házat őrizni nem. Nem arra vannak ők kitalálva
Jelzésre nem kell tanítani, azt tudják maguktól a kutyák. Őrző-védő kutyában meg alapból benne van a védőösztön, és hiába nem ő a vezér, ő akkor is védi a családját. Ez az első amit egy ilyen kiképzésen megnéznek, hogy milyen a védő ösztöne. Amelyik elbújik a gazdi lába mögé amikor jön a kiabáló ostorral csapkodó csibész, az nem lesz jó őrzőkutya:)
A vadász, és terelőkutyákat nagyon ritkán lehet becsibészeltetni, viszont az erre kitenyésztett kutyák is játéknak veszik ezt, élvezik nagyon. Az más kérdés, hogy ha valaki esetleg megtámad téged, és őt elkapja, annak mr annyira nem lesz vicces...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!