Állatnevelés, nagy kutyáknál. Hogyan? (bőv lent. )
Két dolog:
Ne végy magadhoz második kutyát, ha az első kutyával még gondok vannak. A leírásodból nekem az jött le, hogy a pincserrel még vannak gondok.
Ha ilyen kétségeid vannak, és ráadásul nem számíthatsz támogatásra, akkor szintén érdemes lehet megfontolni ezt a második kutya dolgot. Úgy nem érdemes kutyát vállalni, hogy "nem tudom, meg tudom-e nevelni...", mert a kutyának nem az számít, kap-e kaját evés közben vagy felmehet-e az ágyra, számára az a fontos, hogy a gazdája ne bizonytalankodjon.
Előbb a meglévő kutyát neveljétek meg, addig nem érdemes másikat örökbefogadni, mert azzal is gondok lesznek.
Plusz nehézség, ha nincs egyetértés a családban. Azt azért nem hinném, hogy ellenetek fordulna, ha amúgy normális a kutya, de hogy nem fogtok vele bírni, az biztos.
Lehet, hogy várni kellene az örökbefogadással.
Sajnos azt nem tudom, mit tegyél a családdal. Lehet, hogy meg kéne várnod, míg önálló leszel, felnőtt leszel, és magad nevelheted olyanra a kutyádat, amilyenre szeretnéd.
Próbálj azért keresni a neten kutyanevelésről szóló cikkeket, vagy ilyen könyveket venni/kölcsönözni, és megkérni, hogy olvassák el. Vagy kérd meg őket, menjenek el veled egy kutyaiskolába, beszélgessenek a kiképzővel, mit hogyan érdemes tenni, hogy jólnevelt legyen a kutya. Ezek az ötleteim vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!