Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor jelentenek veszélyt a...

Mikor jelentenek veszélyt a kullancsok?

Figyelt kérdés

van egy 8 hós amstaffom.

gondolkoztunk rajta, hogy csepegtetünk a nyakába olyan frontline cseppet.

ez mennyire hatékonyí,

mikor kezdenek veszélyesek lenni a kullancsok?

2010. febr. 28. 21:13
1 2
 11/14 Akiteki ***** válasza:
Tényleg, a legyek is elkerülik, meg a szúnyogok is. Nekem is kéne ilyesmi.
2010. márc. 2. 19:22
 12/14 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!

hát azért szerettük volna a frontline-t mert a mi pénztárcánkhoz az illik jobban.

Az advantix nagyon drága nekünk.

de majd meglátjuk.

2010. márc. 5. 10:37
 13/14 anonim válasza:

Aktív természetjáró vagyok, így "mellékhatásként" sajnos megismerkedtem a kullancsokkal is. Az elmúlt években nagyon enyhe volt az időjárás, nagyon elszaporodtak ezek a "dögök". Tavaly már február közepén sikerült összeszednem kullancsot, de december elején is mászott már rajtam. A Frontline sajnos nem ér sokat, saját tapasztalat hogy a csepegtetés után akár 1 héttel már elmúlik a hatása. Talán legjobb a Kiltix nyakörv. Idén egy kicsit megritkulnak hála az idei keményebb télnek.

Emberre az egyik legjobb az off nevű spray, de azt is 2 óránként használni kell. Pár éve kaptam egy szert egy vadász ismerősömtől, amit rá kellett fújni a nadrágomra, így amíg ki nem mosod , de max 4 hétig távol tartja a kullancsokat. Sajnos azóta nem találtam sehol.

Egy ismerősöm pedig hangyaírtóval fújta le a nadrágját kiszellőztette és abban jött kirándulni. Igaz nem riasztotta el a kullancsokat de az biztos hogy 5 döglött kullancsot találtunk a nadrágján, egyik sem jutott térd fölé... :-)

2010. márc. 9. 09:17
 14/14 Akiteki ***** válasza:

Tegnap voltam állatorvosnál, és eszembe jutott a reagod.

A frontline 50 ft-tal volt drágább, mint az advantix ugyanabban a méretben. :)) Akkor most mi a drága?

2010. márc. 10. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!